Cміла у березні знову може залишитися без газу - Нафтогаз

Cміла у березні знову може залишитися без газу - Нафтогаз

Укрінформ
НАК "Нафтогаз України" не підтвердило номінації газу для КП "Смілакомунтеплоенерго" на березень через зрив графіка щомісячних платежів за договором реструктуризації заборгованості.

Про це повідомляє прес-служба Нафтогазу.

"Через зрив графіка щомісячних платежів за договором реструктуризації заборгованості Нафтогаз не має правових підстав для підтвердження номінацій Смілакомунтеплоенерго на березень 2019 року. Нафтогаз надав підприємству всі можливі знижки та відтермінування розрахунків, передбачені законодавством. Однак виробник тепла вже два місяці не виконує графік погашення реструктуризованої заборгованості", - йдеться у повідомленні.

Нафтогаз заявив, що відповідальність за стабільне проходження опалювального сезону в місті Сміла лежить на комунальному підприємстві та органах місцевого самоврядування, які виступили гарантами виконання укладених договорів реструктуризації.

"Заборгованість теплопостачальних підприємств м. Сміла Черкаської області вже не перший рік заважає сталому проходженню опалювального сезону. Борги перед Нафтогазом у розмірі 85,5 млн грн були накопичені в період з 2010 року, коли за рішенням місцевої влади міські котельні експлуатувалися ТОВ "Сміла Енергоінвест" в рамках спільної діяльності", - додали у НАК.

Нафтогаз закликав представників органів влади міста негайно вжити необхідних заходів для відновлення комунальним підприємством платежів за договором реструктуризації заборгованості. Неприпустимо вкотре перетворювати десятки тисяч смілян у заручників безгосподарності місцевої влади, наголошують у компанії.

Як повідомлялося, торік опалювальний сезон у Смілі не розпочався вчасно через борги. За участі центральних органів влади, органів місцевої влади та Нафтогазу було здійснено комплекс заходів для вирішення питань заборгованості теплопостачальника Сміли. З комунальним теплопостачальним підприємством міста врегульовано борги попереднього теплопостачальника та здійснено додаткову реструктуризацію заборгованості, що підлягає врегулюванню, на загальну суму 62 млн грн.

Читайте також: Укргазвидобування сплатило до місцевих бюджетів у січні 124 мільйони ренти

У грудні 2018 року Нафтогаз уклав угоду і підтвердив номінації на газ на пільгових умовах для комунального підприємства "Смілакомунтеплоенерго". Однак з початку 2019 року "Смілакомунтеплоенерго" припинило сплату щомісячних платежів за договорами реструктуризації (зобов'язання виконані лише за грудень 2018 року). Станом на 20 лютого 2019 року, заборгованість із виконання договорів реструктуризації становить 1,03 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-