На Донеччині видали каталог місць пам'яті загиблих від окупантів РФ

На Донеччині видали каталог місць пам'яті загиблих від окупантів РФ

Укрінформ
У Краматорську вийшов каталог-довідник пам’ятників та інших знаків, встановлених на честь загиблих від російських окупантів на Донбасі українських воїнів та цивільних громадян.

Про це повідомляється на сайті Донецького обласного краєзнавчого музею, який зараз зареєстрований і працює в Краматорську.

«Донецький обласний краєзнавчий музей видав каталог-довідник «Героям слава!», в якому зібрано близько сотні світлин з описами обелісків, монументів, капличок, стел, меморіальних дошок та інших пам’яток, встановлених на честь загиблих героїв та цивільних громадян, а також графіті, породжених війною», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, каталог на сьогодні унікальний, виданиій він накладом 300 екземплярів. Його буде розповсюджено по міських та шкільних бібліотеках, громадських організаціях. В електронному вигляді довідник можна переглянути на сайті Донецького обласного краєзнавчого музею.

Читайте також: Держдеп створив сайт протидії російській агресії в Україні

Ідею створення каталогу ще рік тому запропонував старший науковий співробітник музею, начальник сектору охорони пам’яток археології, історії та культури Віталій Циміданов. Для проведення археологічних розвідок йому доводилося їздити по всій Донеччині, і майже усюди небайдуже око зупинялося на пам’ятних знаках, встановлених на честь загиблих українських бійців, та інших свідченнях війни.

У цю збірку увійшли не всі місця пам'яті загиблих через російську агресію на Донбасі, тому роботу над каталогом буде продовжено, констатували в музеї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-