На Львівщині Порошенко відвідав громаду, яка однією з перших перейшла до ПЦУ

На Львівщині Порошенко відвідав громаду, яка однією з перших перейшла до ПЦУ

Фото
Укрінформ
Перебуваючи з робочою поїздкою на Львівщині, Президент України Петро Порошенко відвідав релігійну громаду церкви Пресвятої Богородиці у Великих Мостах, яка одною з перших перейшла до ПЦУ.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Під час робочої поїздки на Львівщину Президент Петро Порошенко завітав до громади містечка Великі Мости та відвідав церкву Пресвятої Богородиці. Громада цього храму одна з перших добровільно перейшла від УПЦ МП до Православної церкви України", - йдеться у повідомленні.

Під час спілкування з громадою Президент наголосив, що на сьогодні до ПЦУ вже приєдналося "більше парафій, ніж у деяких православних країнах світу їх існує". Він висловив впевненість, що українці дуже добре вивчили уроки 100-річної давнини, коли у 1918-1921 роках Україна зникла з мапи світу, бо лідери держави не трималися єдності.

Порошенко відвідав релігійну громаду церкви Пресвятої Богородиці у Великих Мостах / Фото: Михайло Палінчак

Також глава держави повідомив, що вчора він повернувся з польського Любліна, де мав зустріч з українською громадою Польщі. Він нагадав історію отримання автокефалії Православної церкви Польщі, яка спромоглася її отримати в 1924 році.

«А Україна тоді не отримала автокефалію, бо в 1924 році, коли Польща отримала автокефалію, України як держави вже не існувало, бо вже був Радянській Союз», - констатував Президент.

Читайте також: Голова ОТГ на Львівщині розповів про переваги децентралізації

Предстоятель храму Пресвятої Богородиці отець Дмитро подякував Президентові за приїзд та наголосив, що перехід громади до Православної Церкви України відбувся мирно і добровільно.

Крім того, Президент зустрівся з вірянами церкви Йосафата у Червонограді.

Як повідомляв Укрінформ, 15 грудня у Києві в Софійському соборі відбувся Об’єднавчий собор зі створення єдиної української помісної православної церкви, який обрав її предстоятелем митрополита Епіфанія. Саме йому вручили Томос про автокефалію Православної церкви України, рішення про що 11 жовтня ухвалив синод Вселенського патріархату (материнської структури всіх православних церков світу).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-