У громадах потрібно розбудовувати цифрову інфраструктуру - Гройсман

У громадах потрібно розбудовувати цифрову інфраструктуру - Гройсман

Укрінформ
У громадах потрібно забезпечити доступ населення до інтернету. Це дозволить державі надавати низку послуг громадянам дистанційно, через інтернет.

Про це на форумі Асоціації об’єднаних територіальних громад, який проходить у Києві, сказав прем’єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Позиція, яку ми (уряд — ред.) розвиваємо, - дистанційні послуги, електроні послуги. Ми маємо зараз 118 послуг, які надаємо через інтернет. Дуже важливо у громадах ліквідувати цифрову дискримінацію, тобто забезпечити доступ широкої маси населення до інтернету, щоб надавати і дистанційні послуги. Це відповідає стратегії уряду щодо усунення цифрової дискримінації населення... Фактично, це все передбачає будівництво цифрової інфраструктури. На це потрібно звернути увагу, тому що у цьому році ми запровадимо ще 50 послуг”, - сказав Гройсман.

Читайте також: В Україні 68% населення користуються можливостями децентралізації - Гройсман

Він наголосив, що це важливо з огляду на те, що зараз відбувається розподіл функцій держави та органів місцевого самоврядування. Так, на місцях місцева влада має надавати ті послуги громадянам, на які вона може вплинути. І це вже відбувається через Центри місцевого самоврядування, яких зараз в країні вже понад 750.

Наразі, за словами Гройсмана, на місцевий рівень також будуть делегуватися і повноваження за соціальними послугами базового рівня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-