Одеський медуніверситет заблокували

Одеський медуніверситет заблокували "тітушки" в балаклавах

Укрінформ
Озброєні працівники охоронного агентства у балаклавах та із спеціальними металевими щитами в руках не допускають в адмінбудівлю Одеського національного медуніверситету членів наглядової ради вишу, а також членів ректорату на чолі з в. о. ректора Владленою Дубініною, яка має підписати проект кошторису університету на 2019 рік.

Про це повідомив журналістам член наглядової ради медуніверситету, народний депутат України від БПП Давид Макар'ян, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Членам легітимної наглядової ради Одеського медуніверситету протягом кількох годин не вдається потрапити до будівлі ректорату, щоб провести засідання. Так само не допускають охоронці, найняті Юрієм Сухіним, до адмінбудівлі членів легітимної адміністрації медуніверситету - виконувачку обов'язків ректора професора Владлену Дубініну та кількох проекторів вишу. А без дотримання необхідних процедур не може бути підписаний кошторис університету: студенти другий місяць не можуть одержати стипендії, а співробітники вишу - зарплати", - зазначив Макар'ян.

За його словами, він із колегою Володимиром Куренним пред'явили Сухіну, який вважає себе виконувачем обов'язків керівника вишу, спільний документ керівництва Мін’юсту і МОЗ, яким визнано недійсними дані, внесені щодо нього до Єдиного державного реєстру юридичних записів приватним нотаріусом райцентру Бровари Київської області.

Читайте також: Пікет під одеським медуніверситетом переріс у штовханину

"Однак рейдерів, що засіли в ректораті, це абсолютно не цікавить. Натомість Сухін декілька разів перепитував, чому саме 20 лютого вирішено скликати вчену раду медичного університету. Так само було проігноровано роз'яснення щодо необхідності виконати всі законні процедури, щоб можна подати для затвердження керівництву МОЗ кошторис-2019", - зауважив Макар'ян.

Водночас він заявив, що "ми націлені провести засідання наглядової ради університету, які б перешкоди не чинили рейдери”. При цьому депутат підкреслив, що поліція Одеси зобов’язана "забезпечити коридор" легітимним членам наглядової ради вишу.

У свою чергу представник поліції Одеської області у коментарі Укрінформу заявив, що одного з охоронців медуніверситету, який вчинив хуліганські дії, затримано, він понесе відповідне покарання. Поліція розпочала кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 296 (хуліганство, вчинене групою осіб) Кримінального кодексу України. Однак правоохоронці не мають наміру втручатися у врегулювання міжвідомчих правових спорів, заявив представник поліції, додавши, що “станом на 20 лютого прізвище Сухіна не вилучено з електронної бази Єдиного державного реєстру юридичних записів про виконання обов'язків ректора ОНМУ".

Як повідомлялося, у середу, 20 лютого, адмінбудівлю Одеського медуніверситету пікетували співробітники вишу, студенти і близько ста громадських активістів, вимагаючи допуску на роботу в.о. ректора Дубініної. Вхідні двері до будівлі ректорату у робочий час були закриті охоронцями і представниками ректорату, який очолює незаконно призначений, на думку пікетувальників, в.о. ректора Юрій Сухін.

"Працівники і студенти медуніверситету обурені тим, що не можуть отримати зарплати і стипендії за два попередні місяці. А керівництво МОЗ не підписує цьогорічний кошторис університету, бо відповідний документ подано Сухіним, а не призначеною МОЗ виконувачем обов'язків ректора Владленою Дубініною. Професора Дубініну прихильники екс-ректора Валерія Запорожана та охоронці університету взагалі не допускають в адмінбудівлю", - заявила одна з працівників медуніверситету.

У грудні 2018 року Одеський національний медичний університет заявив про рейдерське захоплення ректорату. У МОЗ заявили, що будівлю взяли під охорону прибічники колишнього ректора вишу Валерія Запорожана.

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун у липні 2018 року звільнила ректора медуніверситету Запорожана за порушення статуту й умов контракту. Натомість суд поновив Запорожана на посаді.

Водночас МОЗ 7 вересня призначило Владлену Дубініну на посаду в.о. ректора Одеського медуніверситету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-