Убивство миргородського депутата: суд виніс два вироки - 10 та 4,5 року за гратами

Убивство миргородського депутата: суд виніс два вироки - 10 та 4,5 року за гратами

Укрінформ
Миргородський міськрайонний суд Полтавської області виніс обвинувальний вирок двом підозрюваним у справі про вбивство депутата Миргородської міської ради від ВО "Свобода" Олега Супруненка.

 Хачатура Хачатряна та Левона Марданяна засуджено до 10 та 4 з половиною років ув’язнення відповідно, повідомляє Судова влада України.

“19 лютого 2019 року вироком Миргородського міськрайонного суду Полтавської області Хачатряну Х.Р. призначено остаточне покарання 10 років позбавлення волі. Марданяну Л.А. призначено покарання у виді 4 роки 6 місяців позбавлення волі. Запобіжний захід засудженим до набрання вироком законної сили залишено тримання під вартою. Цивільні позови потерпілих, цивільних позивачів задоволено частково. Стягнуто солідарно з засуджених на користь потерпілої - дружини померлого, 34125,37 гривень на відшкодування матеріальної шкоди завданої злочином, на користь потерпілих - батька та матері по 497000 гривень кожному на відшкодування моральної шкоди”, - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Миргородський депутат очолював банду, яку підозрюють у вбивстві

Напад на “свободівця” Олега Супруненка було скоєно вночі 12 липня 2017 року. План розробив депутат Миргородської міськради від Радикальної партії Хачатур Хачатрян. Він забезпечив учасників групи автомобілем ВАЗ, підібрав знаряддя вчинення злочину.

Дочекавшись, коли потерпілий опиниться в темному віддаленому місці вулиці та наблизиться до них, Хачатрян першим вибіг на дорогу, збив потерпілого з велосипеду, після чого спільно з своїм родичем, Марданяном Л.А. та громадянином «Г» жорстоко побили Супруненка. У нього відібрали рюкзак, мобільний телефон, нетбук з флешкою. В результаті отриманих травм потерпілий 7 серпня 2017 року помер у лікарні.

Третій нападник у справі про вбивство Олега Супруненка Олександр Г. пішов на угоду зі слідством, його раніше засуджено до семи років позбавлення волі. Четвертий нападник, 39-річний Руслан Хачатрян перебуває у розшуку.

За інформацією Генеральної прокуратури, НП сталася на ґрунті особистих неприязних стосунків, що виникли через розбіжності в політичних поглядах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-