У Львові відкрили пам`ятну дошку Герою України Устимові Голоднюку

У Львові відкрили пам`ятну дошку Герою України Устимові Голоднюку

Фото
Укрінформ
Пам’ятну дошку встановили на корпусі Державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут, де навчався Устим Голоднюк.

Меморіальну дошку, яку відкрили батько Устима і його побратим, освятили священики, повідомила прес-служба облдержадміністрації.
«Я переконаний, що Устим сьогодні разом із нами - так само, як 21 Герой Революції Гідності, 297 Героїв українсько-російської війни”, - зазначив заступник голови Львівської ОДА Роман Филипів.

Читайте також: Львів віддасть останню шану герою Миколі Руднику, який загинув на Донбасі

Керівник області наголосив: "Вони будуть разом з нами доти, доки житиме пам`ять про них у наших серцях. Вони завжди будуть для нас учителями й наставниками. Вчителями, які добре навчили нас, як треба любити країну, чого вартує незалежність, свобода. Наставниками, які показуватимуть дороговказ для влади: як треба працювати, служити народу, відставляючи на другий план власні амбіції та інтереси. Вони стали наставниками для всього українського народу, який повинні пам'ятати їх подвиг, щоб ніколи не допустити реваншу тих, хто спричинився до цих смертей, до цієї трагедії".

Устим Голоднюк у 2008-2011 роках навчався у Львівському державному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут. 20 лютого 2014 року він загинув від кулі снайпера на вулиці Інститутській у Києві. 21 листопада 2014 року указом Президента України йому посмертно надано звання Героя України.

Фото loda.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-