В Іллінецькій ОТГ на Вінниччині сортується 60% привезених відходів

В Іллінецькій ОТГ на Вінниччині сортується 60% привезених відходів

Децентралізація
Укрінформ
На Вінниччині в Іллінецькій ОТГ реалізація проекту сміттєсортувального комплексу сприяла тому, що в Іллінцях вже визбирано всі пластикові пляшки.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Віталій Швець, радник Вінницького Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону.

«Сміттєсортувальний комплекс в Іллінецькій ОТГ, що на Вінниччині, працює в активному режимі... Зі слів директора комплексу, в місті на 12 тис. населення вже не вистачає пет-пляшок, визбирали все», - повідомив Швець.

Як зазначив радник Вінницького ЦРМС, на Іллінецькому сміттєсортувальному комплексі відходи ділять на 8 фракцій, окремо збираючи скло, папір, пластикові пляшки, поліетилен, пластмасу, метал та органіку.

Комунальне підприємство обслуговує населені пункти з усієї ОТГ, переробляючи 60 кубометрів сміття за зміну. Його ж проектна потужність дозволяє переробляти вдвічі більше.

Як повідомив Укрінформу голова Іллінецької ОТГ Володимир Ящук, реалізація цього проекту коштувала близько 15 млн грн, з них 8 було виділено з обласного бюджету.

На інтернет-сторінці Іллінецької ОТГ йдеться про те, що у громаді сортується 60% привезених відходів. Наразі збір сміття відбувається лише у місті та селах Іллінецької ОТГ, але наразі її керівництво веде активні перемовини про співпрацю з сусідніми громадами. Зокрема, підписали меморандуми про співпрацю з Оратівським районом та Дашівською ОТГ.

Ящук відмітив, що завдяки спорудженому комплексу додатково створено 20 робочих місць.

Наразі на території сміттєсортувального комплексу завершується будівництво боксових гаражів та складських приміщень. Сміттєсортувальна лінія змонтована та працює у тестовому режимі. Продовжуються роботи з благоустрою.

Читайте також: На Вінниччині слабші території приєднають до сильних економічних центрів

За словами директора КП «Добробут» Юрія Вишневського, на території підприємства є дві теплиці. Одна з них вже працює, і вирощені у ній квіти будуть висаджені у населених пунктах об’єднаної територіальної громади.

Програма «U-LEAD з Європою» спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Фото: facebook.com/vitaliy.shvets

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-