Суд залишив Зайцеву і Дронова у СІЗО ще на два місяці

Суд залишив Зайцеву і Дронова у СІЗО ще на два місяці

Укрінформ
Дебати у справі про смертельне ДТП в Харкові 18 жовтня 2017 року, жертвами якого стали шість осіб, розраховані не на один день.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіли в суді.

Сьогодні, 6 лютого, на засіданні суду були присутні обидва обвинувачених - Олена Зайцева і Геннадій Дронов, а також прокурори, адвокати, потерпілі.

Адвокат Геннадія Дронова Сергій Перепелиця намагався заявити відвід головуючого судді Віктора Попраса, оскільки він, на думку адвоката, виправдав некомпетентність харківських експертів, які не змогли визначити швидкість автомобіля Зайцевої, і не захотів допитати експертів із Дніпра, що визначили цю швидкість як 106 км/год.

Проти відводу виступили представники обвинувачення, визнавши його затягуванням справи. Адвокати потерпілих і Зайцевої також висловилися проти відводу судді. Це клопотання суд відхилив.

Після перерви суд продовжив тримання Зайцевої та Дронова в СІЗО ще на два місяці - до 4 квітня.

Стосовно дебатів, то, як сказали в суді, вони розраховані не на один день: "Першими сьогодні почнуть виступати прокурори, потім виступлять потерпілі й захисники обвинувачених. На закінчення суд надасть останнє слово обвинуваченим. Рішення про вирок буде прийнято в нарадчій кімнаті".

Читайте також: Троє експертів розповіли суду про кодеїн в аналізах Зайцевої

Як повідомляв раніше Укрінформ, аварія, в результаті якої загинули шестеро людей: п'ятеро - на місці, а шоста жертва померла пізніше в лікарні, сталася ввечері 18 жовтня 2017 року в Харкові. Автомобіль Lexus, за кермом якого була студентка Олена Зайцева, врізався в Volkswagen Геннадія Дронова, і вилетів на тротуар, збивши людей, які чекали на перехід.

З експертизи Дніпровського НДІ судових експертиз, яку суд прийняв як належний доказ, випливає, що Дронов почав рух на червоно-жовтий сигнал світлофора, а встановлена ​​швидкість машини Зайцевої - 106 км/год, і ці дані перебувають у причинно-наслідковому зв'язку з фактом ДТП.

Адвокат потерпілих Лариса Матвєєва заявила в суді, що Зайцева на момент аварії перебувала в стані наркотичного сп'яніння: така відповідь з профільного центру МОЗ.

Зайцева і Дронов звинувачуються за ч.3 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, в результаті чого загинули декілька людей) КК України з санкцією до 10 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-