"Стіна" на кордоні з РФ готова уже на третину - Слободян

Укрінформ
Готовність комплексу прикордонних споруд на російсько-українському кордоні наразі становить приблизно 30%, що адекватно обсягам фінансування.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Олег Слободян в ефірі 5 каналу, інформує прес-служба МВС.

"Проект "Стіна" на кордоні з РФ реалізований на 30%", - сказав Слободян.

За його словами, на ділянці в Харківській області реалізацію проекту майже завершено, і "Стіна" вже показала свою надзвичайну ефективність.

"Наприклад, на ділянці Харківської області, де цей проект практично завершено, рівень контролю над кордоном становить практично 100%. Там майже немає порушень державного кордону", ‑ зазначив Слободян.

Речник ДПСУ також додав, що реалізація проекту ніколи не зупинялася.

"Він у процесі весь час. Інша справа, що в першій редакції ми його мали завершити в 2018 році, але, з огляду на фінансування, тобто воно відставало вже з самого початку від запланованого ‑ термін реалізації відтягнули до 2020 року. І минулого року ми знову змушені були ініціювати перед Кабміном продовження терміну реалізації ще на один рік, тобто зараз крайня точка реалізації цього проекту ‑ 2021 рік", ‑ наголосив Слободян.

Читайте також: Торік відбитки пальців на кордоні з Україною здали півмільйона росіян

У МВС також нагадали, що проект "Стіна" включає інженерно-технічне облаштування українсько-російського державного кордону, а також територій, прилеглих до районів проведення ООС та Автономної Республіки Крим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-