На Київщині - спалах чуми свиней, у районі оголосили карантин

На Київщині - спалах чуми свиней, у районі оголосили карантин

Укрінформ
У Бородянському районі Київської області оголошено карантин через зафіксований випадок африканської чуми свиней.

Про це повідомляється на сайті Бородянської РДА.

"Згідно зі звітом про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу, виданим Випробувальним центром Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи, з патологічного матеріалу від загиблого кабанчика, що належав громадянину с. Озера, Бородянський район, Київська область, виділено ДНК вірусу африканської чуми свиней. Рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Бородянській райдержадміністрації з 2 лютого 2019 року було оголошено карантин щодо африканської чуми свиней", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Харкові на звалищі знайшли трупи свиней, інфікованих чумою

До зони захисту віднесені села Озера та Луб’янка Бородянського району. В зону нагляду увійшли села Блиставиця, Здвижівка, Буда Бабинецька, а також населені пункти Києво-Святошинського та Вишгородського районів.

"Мешканців перелічених населених пунктів просимо з розумінням поставитися до дій працівників Держпродспоживслужби та сприяти ліквідації спалаху і недопущення поширення африканської чуми свиней на інші території. Суб’єктів господарювання всіх форм власності попереджаємо про обмеження руху живих свиней, торгівлі свинями та виготовлених із них продуктів на зазначених територіях. Рекомендуємо враховувати у своїй роботі факт оголошення карантину в Бородянському районі", - йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що ситуація щодо африканської чуми свиней перебуває під контролем Київської облдержадміністрації та Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області.

Як повідомлялося, за даними Держпродспоживслужби, з початку 2018 року на території України зафіксовано 142 випадки захворювання на АЧС. Захворювання реєструвалося серед домашніх свиней – 93 випадки, серед диких – 37 випадків. Крім того, було виявлено 12 інфікованих об’єктів. Порівняно з 2017 роком у минулому році спостерігалося зменшення кількості випадків захворювання на 13%. Вільними від АЧС у 2018 році були Івано-Франківська, Кіровоградська, Львівська та Харківська області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-