У Харкові на звалищі знайшли трупи свиней, інфікованих чумою

У Харкові на звалищі знайшли трупи свиней, інфікованих чумою

Укрінформ
У Харкові на стихійному сміттєзвалищі біля окружної дороги знайшли трупи свиней, інфікованих чумою.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області.

"01.02.2019 на стихійному сміттєзвалищі розташованого при виїзді з вул. Світлої на Кільцевий шлях (територія Московського району м. Харків) виявлено трупи та рештки свиней у мішках. Фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області та Харківської регіональної лабораторії Держпродспоживслужби негайно проведено епізоотичне розслідування та відбір проб патологічного матеріалу від трупів свиней. За результатами досліджень Регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Полтавській області у патологічному матеріалі виявлено ДНК вірус африканської чуми свиней.", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 2 лютого були проведені заходи по знищенню трупів свиней та їх решток шляхом спалювання та дезінфекція місця спалювання. Заходи по ліквідації інфікованого об’єкту проводились за участі представників Національної поліції та Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Читайте також: У Херсоні знайшли вже другий осередок чуми свиней

Як стало відомо, на сьогодні заплановано проведення засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Харківській міській раді з метою недопущення розповсюдження збудника африканської чуми свиней.

Наразі в Харківській області посилені заходи щодо проведення ветеринарно-санітарної експертизи сировини та продуктів тваринного походження на агропродовольчих ринках, організовано переоблік наявного свинопоголів'я, в господарствах незалежно від форм власності ініційовані заходи щодо припинення та недопущення торгівлі сировиною та харчовими продуктами тваринного походження у невстановлених місцях, посилена роз'яснювальна робота серед населення та власників тварин про небезпеку африканської чуми свиней.

З метою недопущення розповсюдження збудника АЧС на території області фахівці переконливо пропонують власникам свиней інформувати Держпродспоживслужбy про підозри на захворювання тварин, населенню - не купувати продукти тваринного походження у невстановлених місцях, керівникам господарств - забезпечити високий рівень біозахисту на фермах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-