У Херсоні знайшли вже другий осередок чуми свиней

У Херсоні знайшли вже другий осередок чуми свиней

Укрінформ
У Херсоні знайшли вже другий осередок захворювання на африканську чуму свиней.

Про це кореспондентові повідомили в департаменті з питань цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації.

Херсоні у Дніпровському районі у приватному домогосподарстві 1 вересня було зафіксовано факт загибелі в'єтнамских свиней. Аналізи, проведені в м. Дніпро, виявили захворювання на АЧС", - повідомили в департаменті.

За його інформацією, за даним фактом проведено засідання міської надзвичайної протиепізоотичної комісії. Запроваджено карантинні заходи.

Читайте також: Зразки свинини з ринків перевірять на "африканку" - експерти

Як повідомляв Укрінформ, на початку серпня 2018 року було офіційно поінформовано про факт захворювання свиней на АЧС у селищі Комишани міста Херсона. 8 серпня 2018 року було виявлено захворювання на АЧС в курортному причорноморському селі Приморське (колишня назва - село Більшовик) Скадовського району Херсонської області. 12 серпня 2018 року було підтверджено факти загибелі свиней від АЧС в Олешківському районі Херсонщини - у місті Олешки та селі Праві Солонці. Після спалаху захворювання на африканську чуму свиней в селі Приморське Скадовського району рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Херсонській облдержадміністрації в регіоні заборонили стихійний забій свиней та стихійну їх реалізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-