Мешканцям Бердянська обіцяють повернути воду до вечора

Мешканцям Бердянська обіцяють повернути воду до вечора

Укрінформ
Сьогодні ввечері у місті Бердянськ Запорізької області має бути відновлено водопостачання, яке не працює через аварію на коллекторі.

Про це під час апаратної наради у виконкомі зазначив заступник міського голови Бердянска Григорій Горячов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Станом на ранок 5 лютого зварено більше 40 метрів тимчасової труби, проведено понад 400 метрів кабельних ліній. Сьогодні будемо намагатися звершити прокладання тимчасової лінії перекачки, аби можливо було відновити водопостачання вже ввечері”, - сказав Горячов.

За словами міського голови Володимира Чепурного, з 27 січня комунальники працюють на цьому об’єкті цілодобово. За 5 діб частково вдалось відновити колектор, але пішли нові обвали. Тож було прийнято рішення замінити 1,1 км труб.

Зараз на об’єкті працюють співробітники “Бердянськводоканалу” та “Київводоканалу”. Окрім того, роботи виконує техніка з Маріуполя.

Як раніше повідомлялось, за попередніми розрахунками на ліквідацію аварії на колекторі необхідно понад 20 млн грн.

Перша аварія на колекторі сталася 27 січня. Близько 80 000 населення міста залишалися без води та було вимушені скоротити користування каналізацією до мінімуму. У частині міста закрили школи та дитячі садки.

Починаючи з 3 лютого, припинено водопостачання в районах Колонія, Макорти, Слобідка, Коса і частині Центру (від пр. Азовський до пр. Східний, від вул. Консульської до вул. Горького).

Читайте також: У Бердянську другу добу ремонтують колектор

Для того, аби відновити водопостачання, коммунальники змонтували тимчасову насосну станцію потужністю 300 кубометрів на годину. Обладнання до Бердянська привезла аварійна бригада "Київводоканал". Водопостачання поновили у ніч з 1 на 2 лютого.

Проте комунальники попередили про можливість виникнення нових аварій.

У поліції порушили кримінальну справу за статею "Службова недбалість", яка призвела до масштабної аварії на колекторі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-