Суд десятий раз відклав розгляд апеляції у

Суд десятий раз відклав розгляд апеляції у "справі 2 травня"

Укрінформ
Початок розгляду апеляції на вирок Іллічівського міського суду Одеської області від 18 вересня 2017 року щодо одеської «справи 2 травня», яку мали розглядати у Миколаєві, відкладено вже десятий раз.

Про це повідомила прес-служба Апеляційного суду Миколаївської області

«У Миколаївському апеляційному суді відбулось судове засідання по справі «2 травня», в якому колегія суддів розглянула клопотання захисниці про перенесення розгляду справи у зв’язку з її хворобою. Прийнято рішення про оголошення перерви до 18 березня 2019 року. З кінця лютого 2018 року відбулось 10 судових засідань та ще жодного разу не вдалось зібрати усіх виправданих та їх захисників», - йдеться у повідомленні.

Суд також звернув увагу на явку учасників судового процесу. Більшість виправданих систематично на з’являються в суд, не повідомляючи про поважні причини неявки. У зв’язку з цим, розгляд справи уже неодноразово переноситься на іншу дату.

Читайте також: Луценко переконаний, що Янукович не виграє апеляцію у справі про держзраду

З урахуванням того, що семеро із 19 виправданих ще жодного разу не прибували на судові засідання і не повідомляли про причини неявки, колегією суддів постановлено ухвалу про застосування приводу до них. Оскільки в апеляційній скарзі прокурора ставиться питання про погіршення становища виправданих, то їх участь у апеляційному провадженні є обов’язковою.

Як повідомляв Укрінформ, кримінальне провадження за апеляційною скаргою прокуратури Одеської області на виправдувальний вирок відносно низки осіб, надійшло з Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ до Апеляційного суду Миколаївської області. За версією сторони обвинувачення, 2 травня 2014 року на Куликовому полі в м. Одесі виправдані підбурили групу осіб до участі у масових заворушеннях та організували їх (так звана "справа 2 травня").

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-