На Донеччині запустять пілотний проект Школи повного дня - Куць

На Донеччині запустять пілотний проект Школи повного дня - Куць

Укрінформ
На Донеччині, переймаючи досвід Литовської Республики, мають намір запустити пілотний проект Школи повного дня.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Донецької військово-цивільної обладміністрації Олександр Куць.

«Впровадити на Донеччині пілотний проект Школи повного дня - таку пропозицію висловили директори шкіл, які повернулися із освітньої поїздки до Литовської Республіки», - написав очільник області.

Він зазначив, що готовність розробити відповідні програми для своїх навчальних закладів висловили директори Бахмутської школи-ліцею №11 та Новоселківської школи №2.

За словами Куця, система Школи повного дня активно й успішно діє у Литві - у цьому педагоги з Донеччини переконалися особисто. Крім того, під час свого візиту вони мали можливість ознайомитися з технологіями демократичного навчання та розвитку емоційного інтелекту дитини, особливостями європейської системи шкільного менеджменту; поспілкувалися з представниками муніципалітету Вільнюсу, міністерства освіти, науки та спорту Литви, відвідали Сейм Литовської Республіки.

Керівник області зазначив, що директор Бахмутської школи-ліцею Світлана Василенко під час сьогоднішньої зустрічі в обладміністраціі повідомила, що литовські педагоги дуже позитивно оцінюють український закон про освіту та концепцію нової української школи, дивуються темпами реформування. Але, вважає вона, в Україні ще треба попрацювати над питанням розвантаження школи від паперів та більше уваги приділяти вивченню іноземних мов.

Читайте також: На розвиток малого бізнесу Донеччини торік направили понад 35 мільйонів

Куць нагадав, що це вже третій освітній закордонний візит, організований Донецькою обласною державною адміністрацією для педагогів області.

«Ми вдячні нашим партнерам з Чехії (цю країну відвідали вже дві групи директорів шкіл) та Литви (яка цього разу приймала наших освітян у рамках проекту «Допомога у сфері освіти регіонам східної України, які постраждали від конфлікту «На шляху до змін»). Переконаний, що практику поїздок освітян до країн Євросоюзу продовжимо і надалі - педагоги мають відчувати себе частиною єдиного європейського простору», - заявив голова обладміністрації.

Фото: Олександр Куць, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-