За час воєнного стану прикордонники завернули 1651 громадян РФ

За час воєнного стану прикордонники завернули 1651 громадян РФ

Укрінформ
Державна прикордонна служба України за місяць дії воєнного стану відмовила у перетині кордону 1651 громадянину Російської Федерації.

Про це голова Державної прикордонної служби України генерал-полковник Петро Цигикал повідомив в інтерв’ю “5 каналу”.

“Загалом за місяць дії воєнного стану ми відмовили в перетині кордону 1651 громадянину РФ. Більшість із них – це були чоловіки віком від 16 до 60 років. Але ми пропускали через кордон громадян РФ, які не порушували українське законодавство, їхали з гуманітарною, освітньою метою, або для участі у спортивних змаганнях”, - сказав Цигикал.

За його словами, рішення про обмеження в’їзду було продиктоване винятково інтересами національної безпеки. Після подій в Керченській протоці 25 листопада досить високою зберігалася ймовірність інших агресивних дій Росії на українському кордоні. Тому РНБО доручило Держприкордонслужбі посилити контроль за в’їздом до України чоловіків – громадян РФ віком від 16 до 60 років. Водночас прикордонники звертали увагу і на жінок, оскільки і вони могли бути агентами спецслужб або брати участь у дестабілізаційних заходах на території нашої держави.

ДПСУ продовжує здійснювати посилений контроль за в’їздом до України громадян із переліку країн міграційного ризику, адже загроза з боку РФ нікуди не ділася, але ризик військового вторгнення дещо зменшився.

Читайте також: Росія не відмовилася від планів захопити Україну - Полторак

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада 2018 року Росія в районі Керченської протоки здійснила пряму військову агресію проти катерів і буксира Військово-морських сил Збройних сил України, в результаті чого 24 українські військові моряки були захоплені в полон, з них троє дістали поранення.

Міжнародні організації та уряди багатьох країн світу засудили факт російської агресії і вимагають від РФ негайного і безумовного звільнення українських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-