Голова Херсонської облради припиняє членство у

Голова Херсонської облради припиняє членство у "Батьківщині"

Укрінформ
Голова Херсонської обласної ради, керівник Херсонської міської парторганізації Всеукраїнського об’єднання "Батьківщина" Владислав Мангер заявив, що призупиняє членство в партії на час розслідування справи Гандзюк.

Про це Мангер повідомив під час брифінгу в Херсоні в четвер, передає прес-служба ВО “Батьківщина”.

«Щоб припинити спекуляції, вважаю єдиним правильним рішенням призупинити своє членство в партії «Батьківщина» на час розслідування справи Гандзюк», – заявив він.

До своєї заяви Мангер додав, що співчуває родині Катерини Гандзюк і хотів би швидкого й чесного розкриття справи. Він вважає звинувачення на свою адресу "безпідставними та голослівними" і спрямованими "на дискредитацію цілої партії ВО "Батьківщина" та особисто її лідера Юлію Тимошенко".

Як повідомлялося, батько Катерини Гандзюк в понеділок, виступаючи на засіданні Тимчасової слідчої комісії з розслідування вбивства активістки, заявив, що підозрюваний в організації вбивства кримінальний авторитет Олексій Левін (Москал) співпрацює з головою Херсонської облради, партійцем ВО "Батьківщина" Владиславом Мангером та головою Херсонської ОДА, членом "Блоку Петра Порошенка" Андрієм Гордєєвим та його заступником Євгеном Рищуком.

Пізніше Гордєєв відкинув звинувачення у причетності до вбивства Катерини Гандзюк і вимагає від генпрокурора, голови СБУ та міністра внутрішніх справ перевірити викладені у зверненні Віктора Гандзюка факти і в разі їх неправдивості знайти тих, хто спонукав батька Катерини Гандзюк до "інформаційної провокації". Гордєєв додав, що, "питання того, що зазначив батько позавчора, - це питання підкилимної гри нечистих на руку політиків".

Виконувача обов'язків керуючого справами виконкому Херсонської міськради 33-річну Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року невідомі облили сірчаною кислотою. Вона дістала хімічні опіки й частково втратила зір. Гандзюк перенесла більше 10 операцій. З 1 серпня вона перебувала в опіковому центрі Києва. Гандзюк померла 4 листопада.

Читайте також: Голова Херсонської ОДА заявляє, що не причетний до вбивства Гандзюк

Того ж дня слідчі змінили кваліфікацію нападу на неї на "умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене з особливою жорстокістю, на замовлення; скоєне за попередньою змовою групою осіб".

За підозрою в організації нападу на Гандзюк були затримані п'ятеро осіб, а 12 листопада стало відомо про арешт у цій справі Ігоря Павловського — колишнього помічника народного депутата Миколи Паламарчука.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-