Голова Херсонської ОДА заявляє, що не причетний до вбивства Гандзюк

Голова Херсонської ОДА заявляє, що не причетний до вбивства Гандзюк

Відео
Укрінформ
Голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв відкинув звинувачення у причетності до вбивства Катерини Гандзюк і вимагає від правоохоронців знайти тих, хто спонукав її батька до "інформаційної провокації".

Про це Гордєєв заявив на колегії обладміністрації, повідомляє прес-служба ХОДА.

"Я звернувся до правоохоронних органів: генерального прокурора України, голови Служби безпеки України та міністра внутрішніх справ України з проханням перевірити викладені у зверненні батька (Катерини Гандзюк - ред.) факти. У випадку, якщо заява Віктора Гандзюка не містить жодних правдивих фактів, прошу в межах компетенції вжити заходів до встановлення осіб, причетних до формування політизованої думки Віктора Михайловича Гандзюка та її подальшого поширення, з притягненням їх до встановленої законом відповідальності за спонукання до вчинення батьком Катерини діяння, за яке статтею 384 Кримінального кодексу України передбачено відповідальність, тобто завідомо неправдиві показання, поєднані з обвинуваченням у тяжкому чи особливо тяжкому злочині або зі штучним створенням доказів обвинувачення чи захисту", - зазначив голова ОДА, додавши, що "питання того, що зазначив батько позавчора, - це питання підкилимної гри нечистих на руку політиків".

Гордєєв нагадав про досягнення області в останні роки. Це, за його словами, українізація Херсонщини (із 46 російськомовних шкіл залишилася одна), зведення телевеж, які мовлять на окупований Крим, навчання кримської молоді в обласних вишах (124 студентів цього року). Протягом трьох років в область залучено 11,5 млрд грн інвестицій та створено 740 нових робочих місць.

"Приємно, що Президент під час висування згадав нашу область і сказав про те, що в Давосі було підписано контракт про будівництво у нас найбільшої в Європі вітростанції. Це ми з вами створили наш інвестиційний та туристичний потенціал! Це ми підвищили обороноздатність нашої області через організацію системи територіальної оборони", - наголосив Гордєєв.

Саме це, на його думку, спонукає "українських гнид" (процитований головою ОДА вислів Симона Петлюри - ред.) "через такі страшні речі, як смерть дитини Віктора Гандзюка, розхитувати ситуацію в регіоні".

Читайте також: Вбивство Гандзюк: Береза назвав дату запланованого звіту у Раді

Як повідомлялося, радницю міського голови Херсона і громадську активістку Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року невідомі облили сірчаною кислотою. Вона отримала хімічні опіки й частково втратила зір. Гандзюк перенесла більше 10 операцій, проте врятувати її не вдалося - жінка померла 4 листопада.

28 січня 2019 року батько Катерини Віктор Гандзюк зачитав на засіданні Тимчасової слідчої комісії відкритого листа, в якому стверджував, що організатори і виконавці замовного вбивства його дочки співпрацюють із керівництвом Херсонської ОДА і Херсонської обласної ради.

Фото: Херсонська ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-