Резонансна ДТП у Харкові: суд у справі Зайцевої-Дронова призначив дебати на 6 лютого

Резонансна ДТП у Харкові: суд у справі Зайцевої-Дронова призначив дебати на 6 лютого

Укрінформ
Київський райсуд Харкова у справі про смертельну ДТП відмовив адвокату Дронова у повторному відведенні чотирьох експертів, які здійснювали експертизу руху автомобіля Зайцевої і призначив дебати у справі на 6 лютого.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в суді.

"У суді присутні обидва обвинувачених - Олена Зайцева і Геннадій Дронов, а також прокурори, адвокати, потерпілі і четверо експертів Харківського НДІ судової експертизи імені Бокаріуса, які проводили автотехнічну експертизу в рамках справи, але не зуміли визначити точну швидкість руху автомобіля Зайцевої. Суд розглянув клопотання Сергія Перепелиці - адвоката фігуранта справи Геннадія Дронова - про повторне відведення цих експертів в їх присутності. Під час допиту кожен з експертів назвав клопотання про відведення необґрунтованим, оскільки встановити фактичну швидкість автомобіля Lexus за формулою з урахуванням фото- і відеофіксації не вдалося, і що експерти з Дніпра, які визначили цю швидкість у 106 км/год, не є фахівцями. У результаті, суд відмовив у відведенні експертів", - зазначили в суді.

Суддя Попрас, додали в суді, запитав у кожного учасника процесу про його готовність до дебатів: "Коли ті заявили, що для цього потрібен тиждень, суддя призначив дебати на 6 лютого".

"На дебатах спочатку виступлять прокурори і потерпілі, потім - адвокати. Дебати можуть затягнутися не на один день, після чого нададуть останнє слово обвинуваченим", - пояснили в суді.

Рішення про вирок, сказали в суді, буде ухвалено в нарадчій кімнаті.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 23 січня Київський райсуд Харкова у справі про смертельну ДТП на вулиці Сумській долучив до справи клопотання адвоката потерпілих Лариси Матвеєвої про відведення харківських експертів, які проводили експертизу стану Зайцевої після аварії й обмежилися висновком: "Опіати є, але під сумнівом факт наркотичного сп'яніння".

22 січня Київський райсуд Харкова у справі про смертельну ДТП на вулиці Сумській допитав лікаря-нарколога Олену Федірко, яка після ДТП першою провела огляд Зайцевої на предмет наявності опіатів і раніше в суді не була. Федірко підтвердила наявність опіатів, зафіксовану нею в акті огляду, але у неї немає впевненості щодо наркотичного сп'яніння.

Читайте також: Адвокат Дронова вимагає відводу експертів, що визначали швидкість авто Зайцевої

8 січня Київський райсуд Харкова у справі про смертельну ДТП на вулиці Сумській розцінив результати автотехнічної експертизи швидкості руху автомобіля Lexus Олени Зайцевої, проведеної у Дніпропетровському НДІ судових експертиз, як належний доказ. З експертизи випливає, що Дронов почав рух на червоно-жовтий сигнал світлофора, а встановлена ​​швидкість машини Зайцевої - 106 км/год, і ці дані знаходяться в причинно-наслідковому зв'язку з фактом ДТП.

26 жовтня медкомісія, створена за заявою захисту Зайцевої, визнала: у Зайцевої немає патологій, і вона може знаходитися в СІЗО.

31 липня адвокат потерпілих Лариса Матвеєва заявила у суді, що обвинувачена Олена Зайцева на момент аварії знаходилася в стані наркотичного сп'яніння: така відповідь з профільного центру МОЗ.

Зайцева і Дронов обвинувачуються за ч.3 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, в результаті якого загинули кілька людей) КК України з санкцією до 10 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-