Карантин на Одещині: захворіли вже 86 дітей

Карантин на Одещині: захворіли вже 86 дітей

Укрінформ
У селі Шевченкове Кілійської об'єднаної територіальної громади Одеської області зростає кількість захворювань дітей на кір, хоч на території ОТГ запроваджено карантин.

Про це повідомив кореспонденту Укрінформу голова Кілійської ОТГ Павло Бойченко.

"Станом на 29 січня на території об'єднаної громади зафіксовано 86 випадків захворювань дітей на кір, в тому числі 4 захворювання у місті Кілія", - зазначив Бойченко.

Голова міської ОТГ нагадав, що через спалах кору продовжено карантин у місцевих навчально-виховних закладах до 6 лютого.

Бойченко підтвердив, що багато захворювань в одній з протестантських релігійних громад, але зауважив, що "батьки відмовляються від щеплень через світоглядні переконання, а не релігійні".

Читайте також: За тиждень на кір захворіли понад 3 тисячі українців, одна людина померла

Між тим, у департаменті охорони здоров'я та катостроф Одеської облдержадміністрації пов'язують спалах кору в селі Шевченкове з відмовою багатьох батьків дітей від профілактичних щеплень як через їхні світоглядні, так і релігійні переконання. На кінець січня у цьому населеному пункті вакциновано понад 130 осіб - вихователів, вчителів та інших жителів.

Як повідомлялося, спалах кору в Кілійській ОТГ було підтверджено 21 січня. Медики діагностували кір у 48 дітей в селі Шевченкове, пізніше в ОТГ запровадили карантин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-