Завербовану РФ жительку Хмельницького за підготовку теракту засудили до шести років

Завербовану РФ жительку Хмельницького за підготовку теракту засудили до шести років

Укрінформ
За матеріалами Служби безпеки України за підготовку теракту та державну зраду засуджено жительку Хмельницького.

Про це йдеться у повідомленні СБУ.

"У 2017 році жінка була завербована представниками спецслужб РФ для виконання диверсійного завдання на території регіону. Крім того, співробітники СБУ задокументували, що в інтересах ворога жінка займалася збором інформації про стратегічно важливі інфраструктурні об'єкти регіону та відомостей про персональні дані військовослужбовців ЗСУ, які перебували в районі проведення АТО", - йдеться у повідомленні.

У квітні 2017 року у результаті спецоперації оперативники УСБУ в Хмельницькій області затримали зловмисницю на одеському автовокзалі після одержання від кураторів пакунку та вилучили з нього вибуховий пристрій в еквіваленті шістсот грамів тротилу.

Поінфомовано, що у рамках відкритого кримінального провадження слідчі СБУ встановили, що з січня 2017 року жінка також адмініструвала групу в одній із заборонених російських соціальних мереж. У підконтрольній Інтернет-спільноті вона поширювала антиукраїнські матеріали, що містили заклики до повалення конституційного ладу та зміни державного кордону. Зловмисниця також займалася популяризацією терористичних організацій «Д/ЛНР» та виправдовувала агресію Росії щодо нашої країни.

Читайте також: В Одесі арештували чоловіка, який возив гумдопомогу бойовикам

Як зазначається, Хмельницький міськрайонних суд визнав жінку винною у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 258, ч. 2 ст. 201 Кримінального кодексу України та призначив покарання у вигляді шести років позбавлення волі. Вирок суду набув законної сили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-