В Одесі арештували чоловіка, який возив гумдопомогу бойовикам

В Одесі арештували чоловіка, який возив гумдопомогу бойовикам

Укрінформ
В Одесі за клопотанням прокуратури заарештували чоловіка, який надавав гуманітарну допомогу терористичній «ДНР».

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Одеської області.

«За клопотанням прокуратури Одеської області у четвер взято під варту 31-річного одесита, підозрюваного у фінансуванні терористичної діяльності», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у травні 2014 року цей чоловік, перебуваючи в Російській Федерації, вступив до гуманітарного батальйону «Новоросія», підрозділ «Калуга». Разом з іншими він кілька місяців збирав та отримував на території РФ продукти, одяг, спеціальне військове спорядження, лікарські засоби, що згодом доправляв на автомобілі бойовикам терористичної організації «ДНР» для підтримки їх протиправної діяльності.

Також для популяризації гуманітарної діяльності він брав участь у створенні пропагандистських сюжетів, відеозвітів про доставку допомоги учасникам терористичної організації, що розміщувалися в Інтернеті.

Завдяки вжитим слідчо-оперативним заходам фігуранта злочину 23 січня затримали співробітники Управління СБУ в області на території Одеси.

Читайте також: Жителів ОРДЛО лякають “диверсіями на хімоб’єктах" - розвідка

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Одеській області.

Фінансування тероризму, фінансове та матеріальне забезпечення окремого терориста, терористичної групи, організації карається позбавленням волі на строк до 8 років (ч. 1 ст. 258-5 КК України).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-