Громади Рівненщини розпочали модернізацію ЦНАПів

Громади Рівненщини розпочали модернізацію ЦНАПів

Децентралізація
Укрінформ
П’ять ОТГ Рівненської області розпочали модернізацію Центрів надання адміністративних послуг у рамках співпраці з Центром розвитку місцевого самоврядування, створеним за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" та Мінрегіону.

Про це повідомляє прес-служба Рівненської ОДА.

"У Рівненській ОДА відбулася відеоконференція для районів з питань розвитку мережі ЦНАПів та участі у третьому раунді Програми «U-LEAD з Європою». Програма надає консультаційну, матеріальну та спеціальну допомоги (електронна система керування чергою, мобільний ЦНАП). Зокрема, в рамках реалізації першого раунду Програми «U-LEAD з Європою» розпочато роботи щодо створення або ж модернізації ЦНАПів у 5 об’єднаних громадах», - йдеться у повідомленні.

Так, згідно з повідомленням, Радивилівській, Козинській, Острожецькій, Висоцькій та Миляцькій ОТГ, як учасникам цього раунду від Рівненської області Програма надає 311 одиниць ІТ-обладнання, майже 220 одиниць меблів. Крім того, 105 співробітників ЦНАП пройдуть необхідне навчання.

У другому раунді зазначеної Програми попередньо було відібрано сім територіальних громад та місто Дубно.

Також повідомляється, що в області до 31 січня триває прийом заявок для участі у третьому раунді відбору учасників Фази впровадження Програми «U-LEAD з Європою» в частині створення Центрів надання адміністративних послуг.

Читайте також: На Харківщині до створення ЦНАПів долучать 45 населених пунктів

Щодо органів місцевого самоврядування, які є адміністративними центрами районів, то вони на основі меморандуму про співробітництво теж мають шанс створення спільного об’єднаного або міськрайонного чи селищно-районного Центру надання адміністративних послуг. Зі свого боку для участі у Програмі громади повинні облаштувати приміщення, в якому буде розміщуватись ЦНАП, а саме – відремонтувати приміщення та створити умови для людей з обмеженими можливостями.

Програма "U-LEAD з Європою" фінансується спільно Європейським Союзом і державами-членами: Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Фото: Рівненська ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-