На Одещині ще одна громада перейшла до Помісної церкви

На Одещині ще одна громада перейшла до Помісної церкви

Укрінформ
Свято-Покровська громада селища Сарата Одеської області на чолі з настоятелем Владиславом Шіманом перейшла від Української Православної Церкви Московського патріархату до Православної Церкви України.

Про це повідомляє Одеська єпархія ПЦУ.

Біля храму у місцевому будинку культури зібралося більше п'ятисот людей, селищний голова, депутати районної та селищної рад майже в повному складі, які є парафіянами єдиного в селищі Свято-Покровського храму.

"Після виступу настоятеля отця Владислава всі присутні практично одноголосно прийняли рішення про перехід релігійної громади в лоно Православної Церкви України", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: На Тернопільщині ще одна релігійна громада перейшла до ПЦУ

Як повідомлялося, у соборі Святої Софії у Києві 15 грудня 2018 року відбувся Об'єднавчий собор православних церков України. На ньому духовенство УПЦ Київського патріархату, УПЦ Московського патріархату та Української автокефальної православної церкви створили єдину помісну Православну церкву України, ухвалили її статут і обрали предстоятеля - митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

Вселенський патріарх Варфоломій 5 січня підписав Томос про автокефалію Православної церкви України і 6 січня вручив його митрополиту Епіфанію.

Фото: Одеська єпархія ПЦУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-