Львівщина торік встановила три культурних рекорди

Львівщина торік встановила три культурних рекорди

Укрінформ
У 2018 році Львівська область встановила три рекорди України в галузі культури.

Про це заявив під час публічного звіту за роботу протягом 2015-2018 років голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка.

“Львівщина встановила три рекорди України: за наймасовіше виконання хореографічної композиції "Галицький вітальний", хорове виконання творів на слова Т. Шевченка, дитяче малярство на склі "Ікони Покрови”,- зазначив очільник області.

Крім інших значних досягнень у цій сфері, Синютка назвав Перший Світовий форум українознавчих суботніх та недільних шкіл, до якого долучилось 250 учасників із 36 країн світу.

В області також запрацювали 3 новостворені мистецькі школи, 2 нових народних доми, реконструйовано 15 народних домів та 8 бібліотек. Проведено ремонти у 328 народних домах, оновлено 28 закладів культури.

На території області відкрили 178 інформаційних таблиць та пам’ятних знаків, присвячених подіям ЗУНР. Бібліотечні фонди поповнили 9 117 книгами, комп’ютеризовано 30 бібліотек, 40 бібліотек підключено до мережі Інтернет.

Читайте також: На Львівщині необхідно прищепити від кору майже 300 тисяч дітей

Серед топ-подій за минулий рік: відзначення 100-річчя бою під Крутами, 25 Форум видавців, «Книжкова революція» в ОДА, Форум національностей «Разом у Незалежній Україні», Проект «Полігон».

Окрім того, в області започаткували масштабні проекти: День народження Героя Небесної Сотні, ознакування місць, пов’язаних з відомими постатями та історичними подіями, «Ремінісценції: UA» Історія Правди.

26 січня у терміналі Міжнародного аеропорту “Львів” відбувся публічний звіт голови ЛОДА Олега Синютки. Очільник проаналізував роботу своєї команди за 2015-2018 роки та визначив плани облдержадміністрації на 2019-2021 роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-