У розшук оголосили підозрюваного у держзраді екс-голову райадміністрації в Харкові

У розшук оголосили підозрюваного у держзраді екс-голову райадміністрації в Харкові

Укрінформ
Правоохоронці проводять розшук екс-голови Холодногірської райадміністрації Харкова Максима Мусєєва, який підозрюється у державній зраді.

Про це під час брифінгу розповів прокурор Харківської області Юрій Данильченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На даний час він оголошений у розшук", - зазначив Данильченко.

За його словами, справу призупинено. Це стандартна процедура, яка проводиться після оголошення підозрюваного у розшук. "Це робиться для того, щоб постійно не продовжувати терміни розслідування", - додав прокурор.

На сьогодні не йде мова про початок процедури заочного засудження Мусєєва пояснив Данильченко. Необхідно, щоб витримані були відповідні терміни, передбачені Кримінально-процесуальним кодексом. Після цього можна буде вести мову про заочне засудження, наголосив він.

Читайте також: Суд дав Януковичу 13 років за держзраду

Як повідомляв Укрінформ, 26 грудня 2018 року Харківський міський голова Геннадій Кернес заявив журналістам, что звільнив голову Холодногірської райадміністрації Харкова Максима Мусєєва за довготривалу відсутність на роботі.

3 жовтня 2018 року стало відомо, що СБУ викрила, припинила та задокументувала діяльність голови Холодногірської районної адміністрації Максима Мусєєва, який під час перебування у 2015 році на території тимчасово окупованого Криму був завербований ФСБ Росії. Крім того, задокументований факт наявності у харківського чиновника подвійного громадянства.

Мусєєву повідомлено про підозру за ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада). За попередньою інформацією, Мусєєв переховується на території РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-