Всі школи в Ужгороді з понеділка закривають на карантин

Всі школи в Ужгороді з понеділка закривають на карантин

Укрінформ
З наступного тижня у всіх ужгородських школах оголошено карантин у зв'язку із зростанням захворюваності на грип на ГРВІ.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Ужгородської міськради.

“Із понеділка, 28 січня, в ужгородських школах – карантин у зв’язку із зростанням захворюваності на ГРВІ та грип. Таке рішення прийняли сьогодні на засіданні протиепідемічної комісії в Ужгородській міській раді”, - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Грип перевищив епідпоріг у п’яти областях

Як повідомляється, у деяких школах за останні 4-5 днів – стабільно високий відсоток відсутніх учнів. Тож комісія прийняла рішення призупинити навчання до стабілізації епідемічної ситуації, яку постійно відслідковують.

Дитячі садочки, з певними обмежувальними карантинними заходами, наразі працюватимуть.

За інформацією медиків, протягом останнього тижня в Ужгороді зареєстровано 1037 звернень до лікарів з приводу ГРВІ. Якщо порівнювати з попереднім тижнем, зростання – 32,6 %. Це на 50,7 % вищеза показник епідемічного порогу.

Відсоток госпіталізованих складає 15%, із них більшість діти.

Станом на 24 січня, з початку епідемічного сезону серед мешканців міста експрес-методами зареєстровано 33 випадки лабораторно підтвердженого діагнозу сезонного грипу типу А, у тому числі 1 випадок грипу типу А+В. Дані підтверджують циркуляцію сезонних вірусів грипу.

В усіх школах та садочках проводитимуть комплексні протиепідемічні заходи для запобігання поширення грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-