Вперше мешканець Балаклії отримає 150 тисяч компенсації за зруйноване майно

Вперше мешканець Балаклії отримає 150 тисяч компенсації за зруйноване майно

Укрінформ
Харківський апеляційний суд постановив виплатити грошову компенсацію мешканцю міста Балаклія за майно, зруйноване внаслідок вибухів на військовому арсеналі у 2017 році.

Про це повідомив у Facebook правозахисник Роман Лихачов.

"Це перше рішення, яке вступило в законну силу і підлягає виконанню. Тепер винність військової частини перед мешканцями встановлена остаточно", - написав правозахисник.

За його словами, 23 січня 2019 року Харківский апеляційний суд виніс постанову, якою залишив без змін рішення суду першої інстанції в частині стягнення з військової частини А 1352 на користь Федосова Григорія Івановича в рахунок відшкодування матеріальної шкоди 152 366,66 грн та 20 000 тис. грн. - в рахунок відшкодування моральної шкоди.

Читайте також: Територію арсеналу в Балаклії й далі обстежують патрулі

"Нагадаємо: внаслідок вибухів снарядів в місті Балаклія Григорій Федосов втратив багато майна, в тому числі автомобіль", - написав правозахисник.

За його словами, постраждалий за допомогою адвокатів Чугуївської правозахисної групи звернувся до суду з позовом до військової частини А1352, Міністерства оборони України та Управління СБУ в Харківській області про відшкодування завданої вибухами снарядів шкоди.

Як повідомляв Укрінформ, вночі 23 березня 2017 року через пожежу почалися вибухи на складах зберігання боєприпасів неподалік від міста Балаклія Харківської області. Кількість евакуйованих жителів Балаклії та прилеглих сіл сягнула 36 тисяч. Зруйновано і пошкоджено 392 об'єкти: житлові будинки, будівлі соціальної, освітньої і промислової сфер. Постраждали 5 людей, під уламками зруйнованого будинку знайшли загиблу жінку 1951 року народження.

На 19 травня територію арсеналу повністю розміновано та очищено.

Кабмін України виділив на ліквідацію наслідків вибуху 145 млн грн, плюс з резервного фонду обласного бюджету - ще 10 млн грн. Для надання матеріальної допомоги постраждалим з обласного бюджету виділено 30 млн грн, з районного - 5 млн і з міського - 4,5 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-