Сумський обласний онкодиспансер отримав сучасний мамограф

Сумський обласний онкодиспансер отримав сучасний мамограф

Укрінформ
У Сумському обласному клінічному онкодиспансері 23 січня відкрили кабінет із сучасним мамографічним обладнанням.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сучасний мамограф заклад отримав як переможець конкурсу від Благодійного Фонду «Здоров’я жінки і планування сім’ї» серед 19 державних медичних закладів обласного рівня. На Сумщині в цьому році буде приділено багато уваги розвитку онкологічного диспансеру, покращенню надання медичної допомоги, а також створенню комфортних умов для роботи самих медичних працівників», - зазначив під час відкриття кабінету начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Сергій Бутенко.

За його словами, до кінця літа поточного року планується завершити капітальну реконструкцію колишньої поліклініки обласної лікарні, де буде створена двоповерхова онкологічна поліклініка.

«На сьогодні вже є домовленість з народними депутатами від Сумщини про те, що ми за кошти ДФРР та обласного бюджету зробимо ремонтні роботи. А потім займемося покращенням обладнання», - повідомив посадовець.

Читайте також: На Сумщині відкрили новий інклюзивно-ресурсний центр

Як наголосив головний лікар обласного онкодиспансеру Володимир Кононихін, сучасний цифровий комп’ютерний мамограф надає можливість, у першу чергу, підвищити якість дослідження молочної залози, дозволяє проводити більш точну і детальну діагностику за рахунок можливостей постпроцесінгової обробки отриманих зображень: зміна рівня яскравості і контрастності; виділення та збільшення «зацікавленої» ділянки; акцентування на дрібних деталях і найтонших структурах, змінюючи їх візуальні якості.

Такий мамограф не потребує використання плівки і хімічних реактивів, що сприяє отриманню економічного і екологічного ефекту та підвищить пропускну здатність кабінету мамографії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-