На Одещині через кір в Кілійській ОТГ ввели карантин

На Одещині через кір в Кілійській ОТГ ввели карантин

Укрінформ
На всій території Кілійської ОТГ, с. Шевченково, м. Кілія та с. Ліски через кір введено карантин.

Про це у написав Facebook голова Кілійської ОТГ Павло Бойченко.

"Ситуація по кору: станом на 10 годину підтверджено 58 випадків захворювання на кір. Госпіталізовано в інфекційне відділення Кілійської ЦРЛ двох маленьких дітей", - повідомив Бойченко.

Крім того, виявлено один випадок захворювання на кір в м. Кілія.

"З огляду на це введено карантин на всій території Кілійської ОТГ, с. Шевченково, м. Кілія та с. Ліски", - написав голова ОТГ.

Як повідомляв Укрінформ, 21 січня у селі Шевченкове, що входить до складу Кілійської об'єднаної громади Одеської області, медики діагностували кір вже у 48 дітей.

Читайте також: За тиждень в Україні від кору померли троє людей - МОЗ

З 28 грудня 2018 року по 18 січня 2019 року на кір в Україні захворіли вже 8 498 людей - 3 537 дорослих та 4 961 дитина. За даними МОЗ, загалом цього року від ускладнень кору померли вже п’ятеро людей. У 2018 році кір забрав 16 життів.

Кір - надзвичайно заразне інфекційне захворювання, що передається від хворої людини до здорової повітряно-крапельним шляхом.

Захворювання на кір може мати тяжкий перебіг і призвести до серйозних ускладнень (пневмонії, вушної інфекції, запалення мозку - енцефаліту тощо), а також до інвалідності та смерті. Специфічного лікування від кору немає. Єдиний спосіб запобігти ускладненням і смерті від кору - вакцинація. Діти й дорослі, які не отримали профілактичне щеплення, перебувають у зоні ризику.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-