У День Соборності Житомирщину та Рівненщину з’єднав 200-метровий прапор

У День Соборності Житомирщину та Рівненщину з’єднав 200-метровий прапор

Фото
Укрінформ
До 100-річчя підписання Акта злуки та Дня Соборності України на межі Новоград-Волинського району Житомирщини та Корецького району Рівненщини по трасі Київ-Чоп люди утворили живий ланцюг єднання, розгорнули 200-метровий прапор України та передали рушник єднання.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Починаючи з 1990 року, ми започаткували традицію такого спільного відзначення Дня Соборності України на межі Житомирської та Рівненської областей, коли люди беруться за руки, об’єднуючи Західну Україну з Північною. Цього року тут розгорнули один із найбільших прапорів України, площа якого 200 квадратних метрів. Крім того, майстрині із Новограда-Волинського почали вишивати рушник єднання, який ми передаємо на Рівненщину», - розповіла начальник управління культури та туризму Житомирської ОДА Тетяна Парфентієва.

У День Соборності Житомирщину та Рівненщину з’єднав 200-метровий прапор України / Фото: Чириця Ірина, Укрінформ

За словами учасниці аналогічного ланцюга єднання у 1990 році Ніни Петрук із Новограда-Волинського, 29 років тому на цьому місці так само зібралося багато людей, які на хвилі патріотичного піднесення підняли національну символіку та співали стрілецькі і повстанські пісні. Жінка додала, що коли акція проходила у її місті, тодішня влада виривала у людей з рук українські прапори.

Під час заходу також відбувся святковий концерт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-