У Чернівцях школярі розгорнули 25-метровий прапор

У Чернівцях школярі розгорнули 25-метровий прапор

Фото
Укрінформ
Сьогодні, в День Соборності України, 800 учнів та вчителів Чернівецької гімназії №5 утворили живий ланцюг єдності та розгорнули 25-метровий прапор України.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це такий день, коли ми маємо демонструвати, що ми не стоїмо осторонь важливих подій для нашого державотворення. Вся школа, це 800 учнів разом із вчителями та деякими батьками, утворюємо такий символічний ланцюг єдності. І вздовж усього ланцюга ми проносимо наш волонтерський 25-метровий прапор України», – говорить заступник директора гімназії Галина Абрам’юк.

Одинадцятикласники винесли 25-метровий прапор України та стяг гімназії і пронесли уздовж ланцюга єдності. Утворивши живий ланцюг, учні та вчителі разом виконали гімн України.

«Коли вчитель просто повідомляє інформацію, вона не є такою дієвою, це зводиться до монологу. А в нас зараз відбувається полілог – живе спілкування про любов до України, про ті події, які відбувалися 100 років і які відбуваються зараз», – додала Абрам’юк.

У Чернівцях 800 школярів утворили живий ланцюг та розгорнули 25-метровий прапор України / Фото: Олійник Віталій, Укрінформ

Як повідомлялося, 22 січня, у день проголошення в 1919 році Акту злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, щорічно відзначається День Соборності України.

Це свято офіційно встановлене у 1999 році, враховуючи велике політичне та історичне значення об’єднання УНР і ЗУНР для утворення єдиної (соборної) Української держави. У 2011 році День Соборності поєднали з Днем Свободи, що раніше відзначався 22 листопада, під назвою «День Соборності і Свободи України». Однак 2014 року Указом Президента Петра Порошенка свято було відновлено як День Соборності України.

Цього року, у столітній ювілей Акту Злуки, це свято відзначається під гаслом «Разом з власної волі з 1919 року».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-