На Вінниччині СБУ викрила на хабарі працівників Нацполіції

На Вінниччині СБУ викрила на хабарі працівників Нацполіції

Укрінформ
Співробітники Служби безпеки України спільно з департаментом власної безпеки Нацполіції під процесуальним керівництвом військової прокуратури викрили на хабарах працівників Головного управління Нацполіції у Вінницькій області.

Про це повідомляє прес-центр СБ України.

«Оперативники спецслужби встановили, що двоє поліцейських вимагали у мешканця Вінниці шість тисяч гривень. У випадку відмови сплатити суму вони погрожували фальсифікувати доказову базу та штучно розпочати стосовно чоловіка кримінальне провадження за крадіжки мобільних телефонів», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На хабарі погорів чиновник Головного управління Держпраці Київщини

Зазначається, що співробітники СБ України затримали одного із хабарників на вулиці обласного центру під час отримання другої частини хабара у сумі чотири тисячі гривень.

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії, зокрема, в службовому кабінеті іншого фігуранта провадження. Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру в скоєнні злочину та обрання запобіжного заходу.

Читайте також: Справа про хабарництво екс-керівника Держгеонадр уже в суді

Правоохоронці також збирають доказову базу щодо протиправної діяльності ще двох співробітників поліції, які, застосовуючи до цього громадянина заходи фізичного впливу та погрожуючи кримінальною відповідальністю, привласнили його гроші.

Слідство ведеться Державним бюро розслідувань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-