На Сумщині обласний онкодиспансер отримав сучасний цифровий мамограф

На Сумщині обласний онкодиспансер отримав сучасний цифровий мамограф

Укрінформ
Сумський обласний онкодиспансер став переможцем конкурсу від благодійного фонду «Здоров’я жінки і планування сім’ї» та серед 19 державних медичних закладів обласного рівня отримав цифровий мамограф.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в управлінні охорони здоров’я Сумської облдержадміністрації.

«Сучасний цифровий комп’ютерний мамограф надає можливість, у першу чергу, підвищити якість дослідження молочної залози, дозволяє проводити більш точну і детальну діагностику за рахунок можливостей постпроцесінгової обробки отриманих зображень», - зазначили в управлінні.

За словами фахівців, такий мамограф не потребує використання плівки і хімічних реактивів, що сприяє отриманню економічного і екологічного ефекту та підвищить пропускну здатність кабінету мамографії.

Читайте також: Сумщина збільшує фінансування пільгової медицини для чорнобильців

Цифрова мамографія дозволяє формувати електронний архів, має широкі можливості обробки та передачі цифрових зображень не тільки на носії (диск), але й можливість надсилати DICOM до лікувальних закладів інших країн.

За інформацією управління охорони здоров’я Сумської ОДА, рак молочної залози залишається розповсюдженим захворюванням серед населення регіону.

«Щороку реєструється понад 400 нових випадків. Смертність від раку молочної залози в регіоні складає 30,9-38,5 на 100 тисяч населення, і має тенденцію до зростання та перевищує показники по Україні (25,8-26,4 на 100 тисяч населення)», - зазначають медики, сподіваючись, що з появою нового обладнання ця статистика покращиться.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-