Суд над лідером наркобанди вкотре перенесли -

Суд над лідером наркобанди вкотре перенесли - "лікує нерви" у Нікополі

Укрінформ
Житомирський апеляційний суд вкотре переніс засідання у справі підозрюваного у керівництві дніпровським бандитським угрупуванням Яна Яцишина через його хворобу.

Наразі він перебуває на стаціонарному лікуванні у неврологічному відділенні лікарні Нікополя на Дніпропетровщині, де раніше лікувався в іншому відділенні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами адвоката Тетяни Невмержицької, у відповіді з лікарні на її запит, зазначено, що 6 січня Яцишина виписали з відділення інтенсивної терапії та перевели на стаціонар у неврологічне відділення. Якщо стан його здоров’я не погіршиться, то там він перебуватиме щонайменше два тижні, а далі – під амбулаторним наглядом лікаря.

Прокурор Олена Бондарчук додала, що теж має відповідь на аналогічний запит, де вказано, що 6 січня Яцишина виписали з відділення інтенсивної терапії на підставі його письмової відмови від продовження подальшого лікування.

За клопотанням адвоката і прокурора колегія суддів перенесла засідання у справі Яцишина на 25 січня, оскільки без нього розгляд апеляційних скарг не може відбуватися.

Як повідомлялося, у Житомирському апеляційному суді розглядається апеляційна скарга прокурора на ухвалу Корольовського райсуду Житомира про зміну підозрюваному Яну Яцишину запобіжного заходу із тримання під вартою на заставу. А сторона захисту зі свого боку оскаржує тримання його під вартою.

На попередніх засіданнях 29 грудня, 3 та 8 січня підсудний був відсутній, оскільки спочатку лікувався у приватній клініці «Борис», а згодом з ішемічним інсультом потрапив до лікарні у Нікополі на Дніпропетровщині.

Читайте також: Справа "хворого" лідера наркобанди: суд знову перенесли, а злочинця виписали

Начальник ГУНП у Житомирській області В’ячеслав Печененко заявив про те, що ухвала Корольовського районного суду Житомира про застосування застави звела нанівець масштабну роботу поліції щодо ліквідації дніпровського злочинного угрупування.

28 липня поліцейські затримали на Житомирщині лідера та учасника одного з найбільших в Україні злочинних наркоугрупувань, до якого входило близько 30 осіб.

31 липня Корольовський районний суд обрав 44-річному жителю Нікополя Дніпропетровської області Яцишину, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб за організацію замаху на замовне вбивство. Крім того, йому інкримінують незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-