У Вінниці пояснили, від чого саме померла хвора на кір дитина

У Вінниці пояснили, від чого саме померла хвора на кір дитина

Укрінформ
Восьмимісячна дівчинка, яка померла від кору у Вінниці 14 січня, мала вроджену патологію легенів. Причиною смерті стала пневмонія, яка розвинулася як ускладнення основного захворювання.

Про це сьогодні на брифінгу поінформувала начальник відділу лікувально-профілактичної допомоги дитячому населенню Департаменту охорони здоров’я Вінницької ОДА Тетяна Бондаренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У дитини виявилася вроджена вада легень, і на цьому фоні вона захворіла на кір, (заразившись - ред.) від мами. Хвороба дала дуже швидкі ускладнення у вигляді пневмонії, і дитину ми втратили", - зазначила Бондаренко.

Вона підкреслила, що дитина протягом двох тижнів перебувала на стаціонарному лікуванні, в реанімаційному відділенні "стаціонару обласного рівня". Дівчинка перебувала на штучній вентиляції легень і отримувала усе необхідне симптоматичне лікування.

Читайте також: З початку року на кір вже захворіли понад 5 тисяч українців, двоє померли

"Ми сподіваємося, що це перший і останній випадок у Вінницькій області, але кількість важких дітей, які потрапляють у реанімаційне відділення обласної інфекційної лікарні, на жаль, поки що не зменшується", - поінформувала Бондаренко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-