Херсонським школярам дозволили їздити у маршрутках за півціни

Херсонським школярам дозволили їздити у маршрутках за півціни

Укрінформ
У Херсоні міськрада встановила учням загальноосвітніх навчальних закладів, за умови пред'явлення ними учнівського квитка, пільгового проїзду у міських маршрутках у розмірі 3 гривні — за чинного вранішньо-денного тарифу 6 грн.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Двадцяте питання - "Про внесення змін та доповнень до рішення виконавчого комітету міської ради від 21 листопада 2018 року № 345". Те, що стосується дітей... Давайте приберемо години, а залишимо просто: "з вересня до червня мають можливість їздити по 3 гривні". В такій редакції прошу голосувати", - сказав під час розгляду даного питання головуючий на засіданні виконкому міський голова Володимир Миколаєнко.

Члени виконкому підтримали дане рішення.

Згідно ж з запропонованим до затвердження на виконкомі проектом рішення, підприємствам-перевізникам рекомендувалося "здійснювати перевезення дітей шкільного віку у період з 1 вересня до 1 червня, у період доби до 19.00, автобусами на міських маршрутах за тарифом у розмірі 3 гривні за одну поїздку пасажира, за умови пред'явлення учнівського квитка".

Разом з тим, виконавчий комітет міської ради вирішив: встановити підприємствам-перевізникам, що надають послуги з організації перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування у Херсоні, тариф на послуги у період доби з 04.30 до 20.00 в розмірі 6 гривень за одну поїздку, а у період доби з 20.00 до 23.00 – в розмірі 8 гривень за одну поїздку".

Як повідомляв Укрінформ, 6 листопада 2018 року виконком Херсонської міської ради прийняв рішення підняти вартість тарифу на перевезення пасажирів у міських маршрутках з 4 до 6 гривень у вранішній і денний час, а з 20 до 23 годин - до 8 гривень. 9 листопада 2018 року Херсонський окружний суд відповідною ухвалою зупинив дію рішення виконкому Херсонської міськради від 6 листопада № 329 до закінчення розгляду справи по суті. У відповідь кілька перевізників міста самовільно підвищили вартість проїзду у своїх маршрутках до 8 гривень, а частина перевізників узагалі перестала виводити свої автобуси на маршрути міста.

Читайте також: Херсон закупить комунальних маршруток більш як на 27 мільйонів

19 листопада на площі біля мерії за участю понад 300 осіб відбувся мітинг жителів міста, які вимагали відновлення у місті в повному обсязі маршрутних перевезень і повернення тарифу на проїзд до 4 гривень.

Ввечері 21 листопада 2018 року виконком Херсонської міської ради на своєму засіданні відмінив прийняте ним 6 листопада 2018 року рішення підняти тарифи з 4 до 6 гривень у вранішній і денний час, а з 20 до 23 годин - до 8 гривень, і вдруге прийняв рішення, яким встановлювався тариф на перевезення пасажирів у міських маршрутках у 6 гривень незалежно від періоду доби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-