На Донеччині Соледарська громада придбала спецтехніку та шкільні автобуси

На Донеччині Соледарська громада придбала спецтехніку та шкільні автобуси

Децентралізація
Укрінформ
У Донецькій області Соледарська міська ОТГ придбала спеціалізовану техніку та два шкільні автобуси, використавши інфраструктурну субвенцію.

Про це 14 січня повідомили в Донецькому Центрі розвитку місцевого самоврядування.

«У 2018 році Соледарська міська ОТГ використала інфраструктурну субвенцію на посилення парку комунальної техніки, придбавши два шкільних автобуси та комбіновану дорожню машину – автомобіль на спеціальному шасі з можливістю встановлення додаткового обладнання», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що спецтехніка прибула до Соледара за два дні до завершення минулого року і нині проходить необхідні процедури, щоб мати можливість обслуговувати територію. Вже цієї зими в Соледарській ОТГ сподіваються скористатись комбінованою дорожньою машиною для розчищення доріг від снігу. Влітку на авто встановлюється бочка для поливу зелених насаджень, також техніка обладнана бортом, що дозволяє вивозити сміття.

Загальна вартість спеціалізованої техніки склала майже 2,9 млн грн. Більшу частину коштів було залучено за рахунок інфраструктурної субвенції, співфінансування додали з місцевого бюджету.

Нова машина замінить старий ЗІЛ, який вже понад 10 років обслуговує територію Соледара, а після створення ОТГ почав обслуговувати й всю громаду.

Читайте також: Для тергромад розробили рекомендації зі створення органів управління освітою

За словами начальника відділу економічного розвитку, торгівлі та інвестицій Соледарської міської ради Ірини Рудченко, загалом у Соледарській ОТГ велику увагу приділяють посиленню потужності комунального парку. На балансі КП «Комунальник» є трактор, минулого року за рахунок субвенції придбали новий сміттєвоз. Ще один сміттєвоз, придбаний за рахунок обласного екологічного фонду, громаді передали від обласної влади.

В Центрі розвитку місцевого самоврядування також уточнили, що шкільні автобуси в Соледарській громаді за рахунок інфраструктурної субвенції придбали раніше з тим розрахунком, щоб з 1 вересня 2018 року діти могли їздити на навчання на нових автобусах. Один з автобусів возить дітей з навколишніх сіл до Нікіфоровської школи, інший – до Парасковіївської.

За словами Рудченко, роком раніше Соледарська ОТГ також частину інфраструктурної субвенції використала на придбання шкільних автобусів. Загалом їх уже чотири нових, але весь парк потребує оновлення, бо з Бахмутського району в спадщину дістались старі ПАЗи. В Соледарі опорною була визначена школа № 13. Коли вона почне працювати як опорний навчальний заклад, туди на уроки доведеться возити старшокласників з інших шкіл громади. Отже, будуть потрібні ще шкільні автобуси.

Фото: Донецький ЦРМС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-