"Руський культурний центр" Херсона закликає звільнити українських політв’язнів

Укрінформ
У Херсоні "Руський культурний центр ім. Пушкіна" приєднався до звернення Ради національних товариств та корінних народів України при Херсонській ОДА із закликом до світу докласти зусиль для визволення ув'язнених у Криму та Росії українських громадян.

Про це поінформувала у виступі на мітингу на підтримку незаконно затриманих та засуджених в Криму та Росії українців, що відбувся у суботу в Херсоні, голова правління Херсонської міської громадської організації "Культурний центр Україна – Литва" Наталя Бімбірайте, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Учора відбулося засідання Ради національних товариств та корінних народів України при Херсонській обласній адміністрації, і ми ухвалили текст звернення. Це звернення на даний момент підписали... голова ради "Руський культурний центр імені Пушкіна" Роман Медведєв...", - повідомила Бімбірайте.

Вона зазначила, ще це звернення підписали також представники корейської, кримськотатарської, азербайджанської, болгарської, грузинської, литовської та єврейської національних організацій області.

Звернення Ради національних товариств та корінних народів України при Херсонській облдержадміністрації залишається відкритим до підписання усіма національними громадськими організаціями, заявила Бімбірайте.

Читайте також: Понад 80 українців утримуються у в’язницях РФ за політичні погляди — Денісова

Як повідомляв Укрінформ, у суботу, 12 січня, в Херсоні відбувся мітинг, учасники якого закликали світову спільноту допомогти звільнити кримського татарина, громадянина України Едема Бекірова та інших українських в'язнів в анексованому Криму та Росії. На мітингу було оприлюднено звернення Ради національних товариств та корінних народів України при Херсонській обласній адміністрації, в якому представники діючих на Херсонщині національних товариств закликали провідні держави світу, міжнародні організації, правозахисні групи, посольства іноземних держав "невідкладно вжити заходів та докласти зусиль до визволення всіх незаконно засуджених українських громадян, виробити реальний дієвий механізм впливу на свавілля окупаційної влади Криму, а також докласти зусиль до притягнення до міжнародної кримінальної відповідальності всіх тих, хто причетний до незаконних арештів та переслідувань українських громадян".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-