Рідні убитих студенток з Туреччини приїхали до Харкова

Рідні убитих студенток з Туреччини приїхали до Харкова

Ексклюзив
Укрінформ
Рідні двох студенток медичного факультету Харківського національного університету імені Каразіна, убитих 31 грудня 2018 року на орендованій квартирі, прилетіли до Харкова, щоб забрати їх тіла додому.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів Почесний консул Турецької Республіки в Харкові Володимир Білий.

"Напередодні до Харкова прилетіли літаком з Туреччини рідні загиблих дівчат, щоб забрати тіла додому і поховати на батьківщині. Це батько Зейнеп, яка була єдиною дитиною в сім'ї, і рідні Букет: мати - вона нещодавно перенесла інфаркт - і супровідники: тітка дівчини - професійний лікар, та її дядько ", - зазначив Білий.

За його словами, на сьогоднішній день за підтримки поліції, прикордонної служби, митниці, університету імені Каразіна оформлені всі необхідні документи на перевезення тіл.

"Завтра, як заплановано, відбудеться відправка домовин та рідних загиблих дівчат з міжнародного аеропорту "Харків" рейсом на Стамбул", - додав дипломат.

Що стосується університету імені Каразіна, то, за словами керівника прес-служби вишу Лілії Змій, 6 січня в університеті відбулася громадянська панахида за загиблими дівчатами за участі представників Посольства Турецької Республіки в Україні, студентів медичного факультету, викладачів і керівників вишу. Присутні тепло згадували дівчат і висловили співчуття рідним та близьким з приводу тяжкої втрати.

Як повідомляв Укрінформ, 3 січня в орендованій квартирі в будинку по вулиці Валентинівскій у Харкові були виявлені тіла двох студенток медичного факультету Харківського національного університету ім. Каразіна - їх імена Букет Йилдиз і Зейнеп Хусюнбей. У обох дівчат було перерізане горло. Тоді ж встановлено, що вбивця залишив територію України.

Читайте також: Вбивство студенток у Харкові: суд Туреччини арештував підозрюваного

5 січня турецька поліція затримала 20-річного злочинця - його ім'я Цокмез Гусну Цан - на кладовищі в Стамбулі біля могили батька. Затриманий заарештований. Він визнав вину.

За повідомленням директора департаменту комунікації МВС України Артема Шевченка, злочинця судитимуть в Туреччині - згідно з турецькими законами, йому загрожує довічне ув'язнення.

У Харкові тривають слідчі дії у рамках провадження, відкритого за фактом подвійного вбивства. Речові докази направлені на експертизу. Матеріали для суду збирають харківські слідчі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-