Змерзла Сміла: в.о. мера повідомили про підозру за зрив опалювального сезону

Змерзла Сміла: в.о. мера повідомили про підозру за зрив опалювального сезону

Укрінформ
Депутату Смілянської міської ради, який виконував обов'язки мера, повідомили про підозру у неналежному виконанні обов'язків, яке призвело до зриву опалювального сезону 2017-2018 рр.

"Прокурором повідомлено про підозру одному з депутатів Смілянської міської ради у вчиненні злочину, передбаченому ч. 2 ст. 367 (неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом інтересам юридичної особи, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в прокуратурі, ця особа підозрюється в тому, що виконуючи обов'язки міського голови достовірно знала, що комунальне підприємство не мало коштів на оплату послуг товариства з обмеженою відповідальністю і номінацій на природний газ. Будучи письмово повідомлений директором комунального підприємства про необхідність додаткового фінансування, маючи повноваження та можливість, посадовець своєчасно не скликав і не виніс на розгляд сесії міської ради питання щодо фінансування комунального підприємства, що унеможливило вчасне здійснення платежів за договором й отримання номінацій на газ на лютий 2018 року. Зазначене призвело до несанкціонованого відбору газу та спричинило матеріальну шкоду комунальному підприємству у вигляді збільшення боргових зобов'язань на суму понад 29 млн грн.

На цей час досудове розслідування триває, слідчими та процесуальними керівниками вживаються заходи щодо повного, всебічного та неупередженого встановлення усіх обставин справи та встановлюється причетність інших осіб до вчинення кримінального правопорушення.

За вчинення правопорушення посадовцю загрожує позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Читайте також: Нафтогаз уклав договір зі Смілою, яка "замерзала" у листопаді

Як повідомляв Укрінформ, у місті Сміла до 15 листопада не розпочинався опалювальний сезон. Без тепла залишалися не тільки житлові будинки, а й лікарні, дитячі садки та школи. 12 листопада у місті запровадили надзвичайний стан. Жителі міста Сміла перекривали дороги, вимагаючи забезпечити місто теплом.

Президент Петро Порошенко 15 листопада доручив за кілька годин розпочати опалювальний сезон у Смілі.

Станом на 17 листопада у місті були запущені та працювали всі котельні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-