На КП з Молдовою “Паланка“ буде лише одна перевірка паспортів

На КП з Молдовою “Паланка“ буде лише одна перевірка паспортів

Фото
Укрінформ
Спільні дії українських і молдовських прикордонників на новому пункті пропуску “Паланка” стануть ефективним заходом захисту прав громадян та боротьби з контрабандою і з корупцією.

Про це Президент України Петро Порошенко сказав під час виступу на відкритті пункту пропуску, повідомляє кореспондент Укрінформу.

”Це не просто вводиться в експлуатацію спільний пункт пропуску. Це не просто скорочується час на перетин кордону дружби між Україною і Молдовою. Одна перевірка паспортів замість двох, один спільний митний огляд, одна спільна база для простих людей — це є елементи захисту їх прав, захисту їх свобод, захисту їх безпеки й одночасно це надзвичайно ефективний захід для боротьби з контрабандою і з корупцією”, — підкреслив Порошенко.

Читайте також: Порошенко і Філіпп відкрили новий КПП на молдавсько-українському кордоні

Він також зауважив, що Україна і Молдова виконують свої зобов’язання, програму співпраці з партнерами з ЄС. Так, Президент нагадав, що 2016 року було домовлено про завершення робіт, які здійснювалися за допомогою Євросоюзу, і відкриття пункту пропуску “Паланка” у 2018 році.

Відкриття спільного КПП на молдавсько-українському кордоні/ Фото Ніни Ляшонок

У цьому контексті глава Української держави подякував за допомогу в реалізації проекту з відкриття нового пункту пропуску на українсько-молдовському кордоні Представництву ЄС, Місії ЄС з прикордонної допомоги Україні і Молдові та Міжнародній організації з міграції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-