Розенко пояснив як відбуватиметься перехід до повної монетизації субсидій

Розенко пояснив як відбуватиметься перехід до повної монетизації субсидій

Укрінформ
Процес монетизації субсидій протягом 2019 року торкнеться близько 6 мільйонів домогосподарств.

Про це розповів віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, інформує Урядовий портал.

«З 1 січня стартує процес монетизації субсидій, і протягом року він торкнеться приблизно 6 млн домогосподарств. Щоб уникнути якихось неприємних моментів і зайвого ажіотажу, перехід до повної монетизації субсидій буде поступовим», – сказав Розенко.

Водночас він додав, що з 1 січня 2019 року під монетизацію потраплять тільки ті, хто вперше буде подавати заявку на отримання субсидій.

“З 1 травня ми переводимо на монетизовані субсидії тих, хто отримує субсидії в неопалювальний сезон – це приблизно 1 млн домогосподарств. І з 1 жовтня 2019 року вже всі домогосподарства перейдуть на отримання монетизованих виплат. Тобто до опалювального періоду 2019 року ми повністю відпрацюємо механізм», – пояснив Розенко.

За його словами, «Ощадбанк» буде відкривати рахунки для субсидіантів в автоматичному режимі, людям не потрібно буде йти в банк, щоб відкрити рахунок.

Читайте також: У Нацкомісії пояснили, чому постачальники електрики не хочуть працювати з водоканалами

Розенко також наголосив, що ніяких обмежень за кількістю субсидіантів Уряд не встановлював і встановлювати не збирається.

«Ми нікого не будемо штучно обмежувати. Змінюється лише принцип розрахунку з людиною і надавачами послуг. І у людей з’явиться додаткова можливість економити кошти і використовувати їх на власний розсуд», – зазначив віце-прем’єр-міністр.

Як повідомляв Укрінформ, із 1 січня 2019 року в Україні почнуть монетизацію субсидій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-