У Нацкомісії пояснили, чому постачальники електрики не хочуть працювати з водоканалами

У Нацкомісії пояснили, чому постачальники електрики не хочуть працювати з водоканалами

Укрінформ
Постачальники електричної енергії відмовляються працювати з водоканалами через слабку платіжну дисципліну таких підприємств.

Про це на прес-конференції в Укрінформі сказала голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Оксана Кривенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ситуація склалася таким чином, що, постачальники, розуміючи негативну дисципліну платежів з боку водоканалів, не хочуть на сьогодні з ними працювати. Якщо споживач вчасно сплачує за електричну енергію, за такого споживача будуть боротися усі постачальники. Будь-який товар має сплачуватися вчасно і у повному обсязі", - наголосила Кривенко.

Вона нагадала, що в Україні на сьогоднішній день 683 постачальники зареєструвалися у реєстрах операторів систем розподілу електроенергії, а НКРЕКП уже видала ліцензії для 226 компаній.

Читайте також: Нараховані газзбутами борги не вплинуть на субсидії — Гройсман

Кривенко підкреслила, що за умови платіжної дисципліни, водоканали не матимуть проблем із постачанням електроенергії після запровадження ринку електричної енергії.

"Мінімально зареєстрована на сьогодні кількість постачальників на певному регіоні - 16, максимальна - 43. Вибір є, питання тільки у платіжній дисципліні", - сказала Кривенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-