Нараховані газзбутами борги не вплинуть на субсидії — Гройсман

Нараховані газзбутами борги не вплинуть на субсидії — Гройсман

Укрінформ
Споживачі мають платити за газ за лічильником по 8,55 грн за кубометр. Борги, що нараховуються газзбутами, не вплинуть на отримання субсидій.

Про це під час години запитань до уряду сказав Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ніяких боргів немає. Якщо людина спожила газ, вона за нього має заплатити по 8,55 (грн за кубометр - ред.) і поставити крапку. Ніяких попередніх нарахувань бути не може", - сказав Гройсман.

Він також наголосив, що борги, які нараховуються газзбутами, не можуть впливати на отримання субсидій.

"Після того, як це питання було порушене у сесійній залі, уряд офіційно прийняв рішення, звернувся до НКРЕКП з проханням провести перевірки облгазів на дотримання законодавства. Всі, хто надають послуги, мають поважати людей", - зазначив Гройсман.

Читайте також: Рева пояснив, як отримувачам субсидій нарахували “зайвих” 29 мільярдів

Він наголосив, що попри те, що уряд має обмежені повноваження щодо реагування на такі звернення, він залучатиме Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, а також Антимонопольний комітет.

"Щоб перевіряли такі випадки, робили висновки, накладали штрафні санкції на монополістів", - додав Гройсман.

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді більшість побутових споживачів України отримали від своїх постачальників газу (газзбутів) платіжки з донарахуваннями за жовтень та попередженням про донарахування за три попередні роки зі значними сумами. Їх причиною газзбути вказали «приведення обсягу газу до еталонних умов вимірювання», начебто на вимогу Нафтогазу. Нафтогаз, у свою чергу, наголошує, що жодним чином не причетний до рішення газзбутів вимагати зі споживачів додаткові суми та засуджує такі дії. НКРЕКП відреагувала на порушення та постановою від 23 листопада заборонила такі донарахування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-