У Львові вшанували пам'ять Чорновола

У Львові вшанували пам'ять Чорновола

Фото
Укрінформ
На Львівщині з нагоди 81річниці від дня народження вшанували постать В’ячеслава Чорновола. 

До пам`ятника видатному українцю, встановленому поблизу будівлі обласної ради, яку він очолював на зорі Незалежності, представники громадськості і влади поклали квіти. Тут відбулось громадське віче, повідомляє прес-служба облдержадміністрації

"Ми, українці, маємо бути горді від того, що хід історії України у ХХ столітті змінили три постаті: митрополит Андрей Шептицький, Степан Бандера та В'ячеслав Чорновіл. Ідею самостійної соборної України утвердив саме Чорновіл. У 60-ті роки, коли він організовував рух спротиву та підпільний журнал "Український вісник", ще ніхто не міг подумати, що незалежна Україна - це реальність. У те, що вона постане ще за нашого життя вірив В`ячеслав Чорновіл. Він був унікальною людиною ще й тому, що народився в центрі України, але зумів стати цілковитим львів`янином. Ми часто чуємо, що Україна має бути українською, але не кожен пам'ятає, що це вислів В'ячеслава. І це те, що ми зараз вкладаємо у загальноукраїнську політику. Ми утвердимо українську мову, культуру та історію в нашому щоденному житті", - зазначив під час вшанування соратник В’ячеслава Чорновола - Михайло Косів.

У Львові вшанували пам'ять В'ячеслава Чорновола / Фото: Николаєвич Альона

В продовження урочистостей у Будинку вчених відбудеться круглий стіл «Роль В. Чорновола у становленні молодої особистості у сучасному суспільстві».

Читайте також: Порошенко закликав українців пам'ятати Чорновола

Окрім цього, у ліцеї № 46 імені В'ячеслава Чорновола протягом двох днів, 24 та 25 грудня, триватиме семінар-зустріч «Україна починається з тебе». В межах семінару відбудеться відкриття мультимедійного простору із матеріалами про життя та діяльність В'ячеслава Чорновола.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-