Порошенко закликав українців пам'ятати Чорновола

Порошенко закликав українців пам'ятати Чорновола

Укрінформ
Президент Петро Порошенко у день народження В'ячеслава Чорновола закликав українців пам'ятати відомого дисидента.

Про це Глава держави написав у Facebook.

"Під час випускного вечора в університеті пішов на Володимирську гірку і дав клятву, що все життя буду боротися за Україну. Політику, дисиденту, борцю за волю й незалежність України, видатному українцю В'ячеславу Чорноволу сьогодні виповнився б 81 рік. Пам'ятаємо!” - зазначив він.

В’ячеслав Чорновіл (1937-1999) одна з найяскравіших постатей в українському політикумі 90-х років. Він жив за принципом – «якщо не я, то хто ж?». За виняткову принциповість його спочатку виключили з аспірантури, а побачивши, що залякування не діє, судили за «антирадянську пропаганду». У радянських концтаборах він провів у загальній кількості 15 років. Відбував покарання в таборах суворого режиму та на засланні в Мордовії й Якутії. Академік Сахаров через рідних Чорновола передав запитання: чи не погодився б він виїхати з неволі за кордон. Проте Чорновіл відмовився.

Читайте також: В Івано-Франківську вшанували пам'ять В’ячеслава Чорновола

Чорновіл був ініціатором створення Української Гельсінської групи, одним із засновників Народного руху України. Загинув в автокатастрофі 25 березня 1999 року на Бориспільській трасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-