Суд у справі Труханова заслухав уже половину обвинувачення

Суд у справі Труханова заслухав уже половину обвинувачення

Укрінформ
Колегія суддів Малиновського райсуду Одеси під головуванням Сергія Черевка сьогодні, 22 грудня, продовжує слухання у кримінальній справі щодо міського голови Одеси Геннадія Труханова.

Прокурори САП Максим Кравченко та інші зачитують обвинувальний акт про розкрадання багатомільйонних бюджетних коштів міськради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Протягом 7-11 жовтня директор ТОВ "Брокбізнесконсалт" Галина Богданова виконала звіт про оціночну вартість нежитлового приміщення площею 14 тисяч 394 кв. метрів, яке директор ТОВ "Девелопмент-Еліт" Петро Загодіренко запропонував придбати за завищеною ціною керівництву Одеської міськради. Згідно з висновками Комплексної судово-будівельно-технічної та оціночно-будівельної експертизи і відповідної рецензії, звіт Богданової класифіковано за ознакою п. 67 Національного стандарту №1 як такий, що не відповідає вимогам нормативно-правових актів оцінки майна, є неякісним та непрофесійним і не може бути використаний з метою, вказаною у звіті", - акцентував прокурор Кравченко.

В обвинувальному акті зазначається, що виконавши свою роль пособника у злочинному плані співучасників щодо заволодіння коштами міського бюджету в особливо великому розмірі, 12 жовтня 2016 року Богданова надала ТОВ "Девелопмент-Еліт" завідомо неправдивий звіт з оцінками майна, визначивши завищену вартість приміщення, який у подальшому був використаний як засіб вчинення злочину.

Прокурори також окреслили роль у злочинній змові посадовців міськради Вугельмана, Спектора, Радіонова та інших при підготовці у жовтні 2016 року сесії Одеської міськради, на якій головував міський голова Труханов.

Наразі триває зачитування змісту обвинувального акту, оскільки станом на 10 год. 22 грудня прокурори САП ознайомили учасників судового процесу лише з половиною обсягу цього документа - з 85 сторінками акту. Зміст усього акту викладено на 174 сторінках.

Читайте також: В суді Одеси досі зачитують обвинувальний акт меру Труханову

Як повідомлялося, згідно з даними слідства, мер Одеси Труханов спільно з іншими посадовцями організували придбання будівлі заводу "Краян" за завищеною ціною – 185 мільйонів гривень. Між тим, встановлено, що ринкова ціна об’єкта нерухомості становила 92 мільйони гривень, а незадовго до придбання мерією будівлі «Краяна» було придбано за 11,5 мільйона гривень.

За версією САП, віце-мер Вугельман забезпечував підготовку угоди про придбання адмінбудівлі з боку мерії та депутатів, а директор ТОВ "Девелопмент-Еліт" Загодіренко і директор "Valtron group" Ігор Кравченко забезпечили підготовку пакету передпродажних документів об'єкта нерухомості, залучивши оцінювача Богданову.

Як твердять прокурори, посадовці мерії та депутати, що ухвалювали рішення про придбання об'єкта нерухомості, не мали обгрунтованих висновків щодо доцільності придбання адмінбудівлі та наслідків рішення для міськбюджету.

Як повідомлялося, детективи НАБУ і прокурори САП завершили в 2018 році досудове розслідування щодо низки кримінальних правопорушень посадовими особами Одеської міськради, керівниками і засновниками деяких підприємств за ознаками ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (заволодіння коштами шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво), ч. 3 ст. 209 (легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-