В суді Одеси досі зачитують обвинувальний акт меру Труханову

В суді Одеси досі зачитують обвинувальний акт меру Труханову

Укрінформ
Колегія суддів Малиновського райсуду Одеси 13 грудня продовжила слухання у кримінальній справі щодо міського голови Одеси Геннадія Труханова та групи посадовців, яким інкримінують кримінальні порушення при купівлі адмінбудівлі за завищеною вартістю.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наступне судове засідання відбудеться о 10 год. 22 грудня, на якому група прокурорів продовжить оголошення змісту обвинувального акту в кримінальному провадженні", - озвучив ухвалу головуючий суддя Черевко.

Варто зазначити, що на засіданні суду в четвер прокурори САП Максим Краченко та інші розкрили ролі обвинувачених Загодіренка, Радіонова, Спектора, Вугельмана, Шкрябая та Богданової у підготовці та ухваленні рішення позачерговою сесією Одеської міськради про придбання адмінбудівлі заводу «Краян» за завищеною ціною в 185 мільйонів гривень.

Ринкова вартість об'єкта нерухомості, згідно з наданими суду висновками Комплексної судово-будівельної, технічної та економічної експертизи від 24 жовтня 2017 року, не перевищувала, без урахування податку на додану вартість, 92 мільйонів 340 тисяч 112 гривень.

За версією САП, заступник Одеського міського голови Павло Вугельман забезпечував підготовку угоди про придбання адмінбудівлі з боку мерії та депутатів, а директор ТОВ "Девелопмент-Еліт" Петро Загодіренко і директор "Valtron group" Ігор Кравченко забезпечили підготовку пакету передпродажних документів об'єкта нерухомості, залучивши в тому числі оцінювача - директора підприємства "Брокбізнесконсалт" Галину Богданову.

Читайте также: Прокурор САП продолжает зачитывать обвинительный акт в "деле Труханова"

Місія голови профільної депутатської комісії Василя Шкрябая полягала в тому, вважають прокурори САП, щоб більшість членів комісії з комунальної власності підтримали проект рішення про придбання адмінбудівлі. У змові з ним діяли директор муніципального департаменту комунальної власності Олексій Спектор і його заступник Володимир Радіонов.

За даними слідства, не знав про змову директор економічного департаменту Дмитро Радулов, але теж виступив на позачерговій сесії на підтримку проекту рішення, обгрунтувавши необхідність термінового придбання адмінбудівлі тим, що розміщення в одному приміщенні більшості структурних підрозділів мерії відповідає вимогам "прозорого офісу".

Втім, твердять прокурори САП, посадовці мерії та депутати, які ухвалювали рішення про придбання об'єкта нерухомості, не мали обгрунтованих висновків щодо доцільності придбання адмінбудівлі та наслідків рішення для міськбюджету.

Як повідомлялося, детективи НАБУ і прокурори САП завершили досудове розслідування щодо низки кримінальних правопорушень посадовими особами Одеської міськради, керівниками і засновниками деяких підприємств за ознаками ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (заволодіння коштами шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво), ч. 3 ст. 209 (легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом).

Мерія придбала адмінбудівлю заводу "Краян" за 185 мільйонів гривень, причому покупку цього об'єкта нерухомості підтримала на сесії міськради 19 жовтня 2016 року депутатська більшість. Незадовго перед цим адмінбудівлю «Краяна» було придбано за 11,5 мільйона гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-